4 основни изследвания важни за вашето здраве

Редовните профилактични прегледи могат да установят какво е състоянието на организма ви и да открият навреме опасността от зараждащо се заболяване. Ето пет основни изследвания, които си струва да правите на определен период, за да запазите здравето си.

Очен преглед

Препоръката на специалистите е да проверявате зрението си на всеки две години, а ако носите очила или контактни лещи за коригиране на далекогледство или късогледство – всяка година. Очните болести са обикновено безболезнени или с по-леки болезнени изяви в сравнение с другите болести, а някои от тях – като глаукомата например – са без никакви симптоми доста време след началото на заболяването. Промени в зрителните органи могат да са сигнал и за други недиагностицирани медицински проблеми като високо кръвно налягане или диабет. Това, че според вас виждате добре, не означава винаги, че всичко с очите ви е наред.

Дистрибутор купидон таблетки    USABrands

Цитонамазка

Този гинекологичен тест се препоръчва на всички жени от 25 до 49 години поне веднъж на две години. Процедурата е бърза и безболезнена за пациентката, а резултатът е много полезен за установяване на болестни изменения в клетките на маточната шийка. В повечето случаи анормалните клетки могат да се върнат към нормалния си строеж от само себе си, но понякога се налага да се отстранят, за да се предотврати развитие на цервикален карцином. При цитонамазката (PAP test) се вземат повърхностни клетки от шийката на матката и се изследват под микроскоп за предракови промени. Тестът е разработен през 1928 г. от патолога Джордж Папаниколау и благодарение на въвеждането му като профилактична мярка, заболеваемостта от рак на маточната шийка намалява значително.

Стоматологичен преглед

Никой не обича да ходи на зъболекар, но ако чакате първо да ви заболи, посещението става още по-неприятно, страданието още по-силно, лечението по-продължително и всичко ще ви излезе много по-скъпо. Затова по-добре си правете редовни профилактични прегледи. Обикновено се препоръчва да проверявате зъбите си на 6 месеца, но според специалистите периодът зависи от индивидуалното състояние на пациента. Ако сте със здрави зъби и спазвате добра орална хигиена, може да ходите на преглед и веднъж на годината, но ако имате „лоши“ зъби или проблемни венци, правете го на шест месеца. В случай че страдате от някакви дентални заболявания или пък от други болести, които могат да се отразят на зъбите ви, стоматологът ви ще ви посъветва да го посещавате още по-често, на два-три месеца.

Измерване на холестерола

Необходимо е да се прави, защото опасното повишаване на лошия холестерол няма ранни симптоми – първият сигнал може да е сърдечният удар, предупреждават лекарите. Измерването се препоръчва на хората след 45-годишна възраст, прави се с взимане на кръв за лабораторно изследване. Ако нямате никакви рискови фактори и предразполагащи към висок холестерол заболявания, при добър резултат може да повторите теста след 3-5 години, обясняват лекарите.

>>>Най-добрият стимулант са Купидон хапчета за ерекция.  Те са изцяло на билкова основа, 100% натурални и напълно безвредни. Без странични ефекти. Върнете самочувствието си и се насладете на здрава, силна, и по-продължителна ерекция!<<<

                                                                                              >>>  Търсете в аптеките или онлайн на https://www.erekcia.bg/ <<<

Четете още: 

7 вида главоболие

Защо сънят е толкова важен ?

Автор: vivian

Сподели тази статия:


Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 × 2 =