Кивито е плод с богато съдържание на хранителни вещества, фитохимикали, протеини, витамини, множество минерали и фолиева киселина. То съдържа витамин А, С, Е, К, В, калций, желязо, магнезий, калий, мед и манган. Има невероятни ползи за здравето на тялото и сред тях са:

1. Кивито стимулира имунитета

Зеленият плод е изключително богат на витамин С, който е от важно значение за функциите на имунната система. Само 100 грама плод доставят над 150% от препоръчителния дневен прием витамин С. Витаминът е водоразтворим и не уврежда тялото, защото излишъкът се отделя чрез урината. Освен витамин С, кивито съдържа и антиоксиданти, които предпазват тялото от външни фактори и увреждания.

2. Киви може да се яде и от диабетици

Хората с развит диабет могат да се хранят с киви, тъй като то има нисък гликемичен индекс и много богато съдържание на фибри. Това е от важно значение за забавяне на темпа, с който захарта навлиза в кръвния поток. Плодът може да се консумира от диабетици, защото няма да повлияе отрицателно върху кръвната захар.

3. Киви за алкално-киселинен баланс

Нормалното pH трябва да бъде в неутралните до леко алкалните нива, където функциите на всички клетки функционират най-добре. Много от консумираните храни съдържат киселини, което води до редица заболявания, бактерии и негативни промени на цялостното здраве. За да се преодолее киселинното pH, може да се консумира по-често киви, тъй като плодът е една от най-добрите алкални храни.

>> Забравете вирусите, настинките и алергиите. Подарете си здраве с натуралните  хранителни добавки на Bulgaricus <<<

4. Кивито помага за предотвратяване на рака

Антиоксидантите, намиращи се в кивито, помагат за компенсиране уврежданията на ДНК, което е един от основните причинители на ракови образувания. Те намаляват свободните радикали. Кивито е плод, който може да се консумира за предотвратяване на рак на стомаха, червата и по-специално дебелото черво, тъй като съдържа фибри и фитохимикали. Влакната помагат също за нормалната функция на храносмително-чревния тракт, важен за изхвърляне на непотребните вещества и за предотвратяване на запека.