5 най-добри здравословни навици за сърцето

“Златните пет” здравословни навици, които допринасят за поддържането на активните функции на сърцето, както и укрепването на миокарда, са определени от шведските учени.

Първият здравословен нави

Консумирайте естествени храни. Според експерти, в диетата трябва да преобладават продукти, които не са били подложени на топлинна обработка или тя е приложена до минимум.
Ако следвате това условие, се оказва, че повечето от тези продукти са зелени, зеленчуци, плодове, бобови растения. Учените потвърждават: употребата им доставя  на организма в най-голяма степен с вещества, които благоприятно засягат съдовете и артериите, които подобряват проводимостта си чрез намаляване на натрупването на холестерол.

Вторият здравословен навик

Контрол върху употребата на алкохол. Колкото по-обемна е фигурата на човек, толкова по-добре се влияе от отхвърлянето на алкохола при всеки удобен случай. Според научните данни, след началото на 40-те години използването на 350 грама чист алкохол на седмица намалява очакваната продължителност на живота поради появата на сърдечни патологии с 1-2 години.

Третият здравословен навик

Спаси талията! Има тясна връзка между размера на талията и риска от развитие на хипертония, коронарна болест на сърцето. При жените талията до 90 см се счита за нормална, при мъжете тя е до 100 см. Ако размерът на талията надхвърля тези норми само с 10 см, тогава рискът от здравословни проблеми е много висок.

>> Подарете си здраве с натуралните хранителни добавки на Bulgaricus <<<

Четвърти здравословен навик

Аеробна активност. Ходене, танци, плуване, колоездене – колкото по-аеробни са упражненията, толкова по-добре за сърцето. Научните доказателства показват, че хората с ниско активен начин на живот са податливи на най-голям риск от ранна смърт поради сърдечно-съдови заболявания – няма значение дали те са слаби, пълни или затлъстели.

Пети здравословен навик

Откажете пушенето. С откаэването от цигарите, можете да постигнете подобрение не само на състоянието на сърцето. Според научните експерти, от тютюнопушенето страдат не само  клетките на сърдечния мускул, но и теэи на мозъка, които започват да бъдат атакувани от белите кръвни клетки.

Автор: vivian

Сподели тази статия:


Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

five × one =