5 отровни растения във вашата къща

Дори и най-красивите цветя могат да бъдат опасни за здравето. На някои цветя е по-добре само да се възхищаваме, но в никакъв случай да не ги вкусваме и дори да не миришем. Цветята могат да съдържат опасни вещества, които понякога видят до смърт.

Напръстник

Digitalis е много красиво, но отровно цвете. Съцветията имат вид на камбанки, и изглеждат много добре в саксия, както и в градината на вилата.

Много отдавна, дигиталис се използва в медицината за лечение на сърдечни заболявания. Почти всички части на растението съдържат сърдечни гликозидни диктонини. Въпреки това, за здравите хора тези вещества могат да бъдат смъртоносни.

Ако растението се погълне, се развиват симптоми като гадене, повръщане и диария. Високите дози диктонин могат да доведат до смърт, особено при деца.

Colchicum

Colchicum е невероятно растение, което образува листа в началото на пролетта, а цветове само през есента. Бъдете внимателни с това цвете и особено пазете децата.

Отровните свойства на това красиво цвете се дължат на съдържанието на отровни алкалоиди – колхицин и колхамин. Тези вещества се съдържат във всички части на растението. Ако растението попадне в храната, човек може да изгуби съзнание, а съставът на кръвта се нарушава.

За да неутрализирате по някакъв начин отровата, се препоръчва да пиете много мляко, чай или напитки, съдържащи танини.

Делфиниум

Това е много красиво растение, което е много популярно сред притржателите на цветни градини или домашни цветя. Но много малко хора знаят, че почти всички части на делфиниума са токсични и особено младите листа и семена, които съдържат големи дози опасни алкалоиди.

Ако вкусите тази синя камбанка, след няколко минути ще почувствате силно гадене, изгаряне в устата и забавяне на сърдечния ритъм. Трябва незабавно да се консултирате с лекар, тъй като буквално в рамките на няколко часа отравянето може да доведе до смърт!

Опитахте ли най-мощния продукт за възбуждане – Erection Oral Jelly Той е под формата на орално желе, е изключително удобен за употреба. Той е безвреден и е изцяло на билкова основа. В състава на Erection Oral Jelly влиза и есктрактът от глог.

Рицин

Много хора го засаждат близо до къщата. Растението е непретенциозно и може да вирее при много ниски температури. За съжаление, много малко хора знаят, че рициновото масло може да бъде смъртоносно.

Плодът на растението съдържа отровната субстанция рицин. Особено опасни са плодовете под формата на капсули. Само 2-3 от тези листни издънки могат да доведат до смърт на дете, а за възрастен .ще бъдат достатъчни 8-10 от плодовете.

Хортензия

Собствениците на вили с градина са големи любители на това растение заради буйните цветове. Големите бели, розови или сини съцветия са добра декорация за вашия двор.

Не опитвайте вкуса на хортензията. Растението е много токсично, съдържа опасно вещество, наречено хидрин, което се отнася до цианидите. Това вещество причинява атаки на задушаване, повишен сърдечен ритъм, спазми и спад на кръвното налягане. Възможен е смъртоносен изход

Автор: vivian

Сподели тази статия:


Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 − two =