Когато става дума за упражнения, има много препоръки и забрани и понякога се оказва напълно невъзможно да решите кой съвет да последвате и кой да игнорирате.

Често съветите, които ще чуете от един човек, може да противоречат на тези, които ще чуете от друг, и това може да се окаже доста обезкуражаващо.

Затова ще ви представим някои от най-разпространените митове, свързани с тренировките.

Мит 1: Сутринта е най-доброто време за тренировка

Нищо подобно. Най-подходящото време за тренировка е тогава, когато сте готови да се упражнявате. Няма значение дали предпочитате да тренирате вечер или сутрин преди да отидете на работа.

Най-важно в случая е постоянството.

Мит 2: Може да изпуснете тренировките за няколко седмици и отново да бъдете във форма

За жалост, нещата не стоят по този начин. Само една седмица почивка от тренировките ще доведе до загуба на мускулния тонус при повечето хора. Така че, дори когато постигнете желаните резултати, трябва да продължите с упражненията.

Мит 3: Енергийните напитки са чудесен начин да останете хидратирани по време на тренировкаОще по темата

Енергийните напитки не са нищо повече от захар с вода. Експертите препоръчват да се пие чиста вода, а след тренировката енергията да се възстанови с храна, богата на протеини.

Мит 4: Пътеката за бягане е по-добра от парка

Бягането на свеж въздух и на пътека във фитнеса не е едно и също, дори ако пробяганите разстояния са еднакви. Тичането срещу вятъра активира много важна мускулна група, като по този начин се изгарят с 10% повече калории, отколкото на бягащата пътека.

Мит 5: Само млечните продукти съдържат калций

Митът, че в млечните продукти има огромни количества калций, е много остарял. Определено има и други храни, от които важният елемент може да се набави.

Броколите, сусамът и спанакът са чудесни заместители на млечните продукти в това отношение.