5 врагове на мотивацията, които ни лишават от ентусиазъм

Някои хора имат мотивация, други загубват ентусиазъм, при първия провал, трети постоянно имат иэблици на вдъхновение, но също толкова бързо се откаэват … ако наистина искате да възпламените пожар, който никога няма да угасне, и ще поддържа интереса ви към живота, е важно да се избягва това, което убива мотивацията и волята за победа.

  1. Пренебрегваме това, което ни харесва

Много от нас се интересуват от раэлични неща, имат си любими эанимания. Но ние пренебрегваме това, като казваме, че нямаме достатъчно време и енергия за тези интереси и хобита. Забравяме, че страстните хобита трябва да бъдат подкрепени. Ако рядко правите това, което обичате, е време да го промените. Ако няма достатъчно време, станете рано и се насилвайте да отделите известно време на вашите хобита, дори ако сте уморени. Скоро ще почувствате вълна от енергия и ентусиазъм.

  1. Ние считаме всекидневната работа за скучна

Всеки трябва да направи нещо неприятно. Може да не искаме да изхвърли боклука, да работим, да почистим печката, но трябва да се направи. Скуката не е причинена от эадълженията, а от нагласите. Ако се опитате да мислите позитивно, можете да почувствате ентусиазъм по каквато и да е причина. Намерете начин да мотивирате себе си да изпълнявате ежедневни задължения.

Например, опитайте се да упражнявате внимание. Улавянето на неща, фокусиране върху движението и редовно напомняне за ползите, които носи  информираността: подобряване на способността за концентрация, спокойствие, намаляване нивата на стрес.

Правете нещо, през цялото време, помнете какво получавате. Например, ще печелите пари за това, което искате да купите, или за пътуване, за което сте мечтали. Почистване: представете си как ще иэглежда домът ви, след като го почистите. Фокусирайте се върху положителните аспекти и мотивацията ще се увеличи.

  1. Слушаме песимисти

Хората, които са склонни да критикуват нашите идеи, могат да убият ентусиазма на всеки. Мрачното виждане за живота е “заразно”, затова най-добре е да се избягва контакт с такива хора, ако е възможно. И ако комуникацията е неизбежна, не позволявайте да те въвлекаат в “блатото” на песимизма. В останалото време, опитайте се да се обградите с щастливи и успешни хора, тяхната енергия и ентусиазъм, ще бъдат прехвърлени и на вас.

  1. Ние пренебрегваме здравето и благосъстоянието си

Трудно е да се поддържа ентусиазъм, когато сме изчерпани през цялото време, ядем нездравословна храна и всяка вечер се караме с любимия си. Опитайте се да водите здравословен начин на живот и да се поддържате в добра форма. За да се поддържа оптималното ниво на енергия, редовното упражнение, пълната диета и сънят най-малко 7 часа на ден са важни.

Постоянни проблеми с партньора? Опитайте се да ги установите и ако не можете, помислете дали е по-добре да не се разделите. Постоянният стрес, дължащ се на взаимоотношенията, ви пречи да сте здрави и щастливи. Грижете се за себе си и мотивацията ще дойде, и след това самочувствието ще се увеличи.

  1. Не правим достатъчно, за да бъдем щастливи

Смятате ли, че ние сме ковачите на собственото си щастие? Или трябва да изчакаме, докато животът ни го поднесе на сребърен поднос? Ако сте съгласни с първото твърдение, то вие вече знаете, че ние сме в състояние да създадем всички положителни емоции, това, което ние искаме, включително ентусиазъм. Тези, които не искат да се опитват заради щастието, но чакат подаръци от съдбата, обикновено нямат енергия и мотивация.

Най-щастливите хора са наясно, че самите те създават радост, не разчитат на другите или на обстоятелства, които са извън техния контрол. Следвайте техния пример и скоро ще почувствате невероятно вдъхновение.

Автор: vivian

Сподели тази статия:


Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

10 − 7 =