57 нови случая на Covid-19 у нас, 7 са на деца

През изминалото денонощие са установени 57 новозаразени лица с коронавирус, от които 15 са в болница. Активност е отбелязана в 11 области.

Нови случаи са регистрирани в: Благоевград – 2; Велико Търново – 1; Видин – 21; Габрово – 1; Кюстендил – 1; Монтана – 2; Плевен – 7; Сливен – 1; София – 6; Хасково – 4; Ямбол – 11.

Сред тези случаи са и 7 деца.

Пет от новите случаи са потвърдени при лица-медицински персонал, като в София е установен 1, в Пазарджик – 3-ма и в Сливен – 1. С тях общият брой на медицинските служители, при които е доказана коронавирусна инфекция, става 182-ма души.

Това съобщи секретарят на Националния оперативен щаб доц. Димо Димов.

Изследвани са 1158 проби за изминалото денонощие.

342 са излекуваните до момента. За последното денонощие излекувани са 21 души.

В болници са 316 души, а 37 от тях са в интензивни отделения.

Има 4 нови случая на починали през последното денонощие. Те бяха съобщени вчера и са както следва:

В УМБАЛ „Александровска“ е починал 82-годишен мъж. Пациентът е страдал от хронична бъбречна недостатъчност и пиелонефрит. В МБАЛ Враца е починал мъж на 69 г. от дома за стари хора в с. Гара Орешец. Той е бил с цироза и мозъчно-съдова болест. В областната болница във Видин е починал 78-годишен мъж от дома за стари хора в Кула. Той е страдал от диабет. В областната болница в Ямбол е починала жена на 55 г. Пациентката е била с диабет и хипертония.

На летище София са констатирани двама български граждани с повишена температура, които са отведени в столична болница за диагностично уточняване, посочи доц. Димов.

Автор: vivian

Сподели тази статия:


Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

5 + 3 =