6 нови случая на коронавирус у нас, няма новозаразени медици

Само шест са случаите на коронавирус у нас за последното денонощие. Направени са 346 проби. Няма новозаразени деца и медицински служители. Това съобщи главният държавен здравен инспектор доц. д-р Ангел Кунчев по време на брифинга на Националния оперативен щаб.

Няма и починал с COVID-19.

Oт шестте положителни случаи 4 са в София, 1 в Благоевград и 1 в Пазарджик. Трима души са в болница.

От днес у нас врати за посетители отварят отново театрите, салоните за изкуства и танцовите школи. Клиенти ще посрещат също закритите помещения на ресторантите, сладкарниците и баровете.

Позволение да започнат дейност имат и СПА центровете, игралните зали и казината.

Също така от 1 юни могат да възобновят работа детските и спортните съоръжения на закрито – детски парти клубове и други. Разрешават се и извънкласните занимания като занимални.

Все още затворени остават само нощните заведения – дискотеките и пиано баровете. Очаква се те да посрещнат клиенти след 15 юни.

Ситуацията по света

САЩ, Бразилия и Русия са водещите страни в световен мащаб по разпространение на коронавируса, съобщи още главният държавен здравен инспектор и член на Националния оперативен щаб доц. Ангел Кунчев на брифинга тази сутрин.

23050 случая са заразените в САЩ за изминалото денонощие. В Бразилия са 16409, в Русия – 9268. 638 са починалите за вчерашния ден в Щатите, 480 – в Бразилия и 138 в Русия.

Великобритания е четвъртата държава, която се нарежда по брой новозаразени и починали от COVID-19.Епидемията от коронавирус продължава да се разраства в Южна Америка, освен Бразилия, високи стойностите се отчитат в Перу и в Чили.

На Балканите няма особена динамика на заразата. Най-много новозаразени са установени в Турция – 839, с 25 починали.

В Румъния има 127 нови със 7 починали, в Сърбия 31 с 1 починал.

Висок брой отчитат и в Северна Македония – 62 новозаразени, 2 починали.

Гърция е регистрирала само 2 нови случая на коронавирус.

Автор: vivian

Сподели тази статия:


Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

nine + ten =