6 съвета за заздравяване на ноктите

1. Използвайте овлажнител

Когато използвате лосион или крем за ръцете си, не пропускайте да намажете кожичките и ноктите. Честото миене на ръцете или използването на дезинфектанти за ръце могат бързо да изсушат кожата и около ноктите, така че се опитвайте да ги овлажнявате след всяко измиване, ако е възможно. Кокосово масло е отлично средство за ноктите.

2. Внимавайте с кожичките около ноктите

Избягвайте да изрязвате кожичките около ноктите си. Те са предназначени да служат като бариера за бактериите и отстраняването им може да доведе до болезнени инфекции. Можете да пробвате с избутването им и да отрежете само мъртвата кожа.

3. Избягвайте използването на груб лак

Лакът за нокти обикновено съдържа много токсични химикали. За щастие има компании, които произвеждат лакове, които не съдържат толкова вредни химикали. Затова не забравяйте да четете внимателно етикета. Подходяща опция са водните лакове, които не траят толкова дълго, но са по-безопасни.

>> Подарете си здраве с натуралните хранителни добавки на Bulgaricus <<<

4. Заздравител вместо лак

Той не е толкова привлекателен като цветните лакове, но заздравява ноктите, благодарение на метионина, който стимулира производството на кератин. Освен това помага при склонни към чупене нокти.

5. Изберете добър лакочистител

Може да изберете такъв без ацетон, който е по-лек за ноктите. Той премахва лака без да изсушава и разрушава структурата на ноктите, като запазва техния естествен блясък.

6. Подхранете ги по естествен начин

Смесват се 2 ч.л. рициново масло, 2 ч.л. сол, 1 ч.л. масло от пшеничен зародиш. Разтрийте малко количество от сместа върху ноктите си. Оставете да подейства за 3 до 5 минути.

Автор: vivian

Сподели тази статия:


Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

5 − 1 =