735 са заразените с COVID-19 в България

За последните 24 часа са установени 40 нови случая на заразени с коронавирус, Ямбол е новата област, където е установена заразата. От новите случаи – 14 души са в болница.Общо случаите в страната са 735, съобщи на редовен брифинг тази сутрин ген. Мутафчийски.

В София са 29 случая. Столицата трайно е най-голямото огнище на заразата.

Увеличението спрямо вчерашния ден е с 5,8%.

59-годишна жена, която е била в „Пирогов“, е починала. Пациентката е била с цироза и с редица заболявания, била е на апаратна вентилация.

Общият брой на починалите е 36 души (20 мъже и 16 жени).

Излекувани са 105 души, 24 са новите излекувани за денонощието.

Активните случаи са 585. 210 са лицата с потвърден COVID-19, които са настанени под лекарско наблюдение в болнични условия, от тях 29 са настанени в интензивно отделение.

Три деца – на 6, 9 и 15 години от София и София-област, са дали положителни проби, но те не са приети в болница. Има общо 27 заразени, които са до 18-годишна възраст, а под 10-годишна възраст са 14 души.

Има още два нови случая на медицински персонал, заразен с коронавируса. Общият брой на медицинските служители у нас, при които е потвърден новият коронавирус, е 39.

“Трябва да се вземат по-сериозни мерки за охраняването на пациенти с коронавирус в болница”, посочи проф. Мутафчийски по повод избягалия от болницата в Стара Загора пациент. Мъжът се прибрал с такси в с. Паничерево. В селото са установени 6 заразени, то е под карантина и там ще бъде извършено масово тестуване.

Масови скринингови изследвания се извършват в Бургас, където досега са направени над 2555 теста. Резултатите показват ниска заболеваемост. Продължават изследванията в Банско. В София се провеждат прицелни изследвания в райони, в които има открити повече заразени – кварталите Факултета и Филиповци. За два дни там ще бъдат изследвани повече от 200 души.

“Особено голямо внимание отделяме на домовете за възрастни хора”, посочи проф. Мутафчийски., цитиран от БТА.

“Няма огнище на коронавирус там, което засега е едно от големите постижения на България”, каза той.

“Събирането на хора по Великден би изиграло лоша шега”, заяви проф. Мутафчийски по повод предстоящите празници. “Ако се спазват заповедите на министъра на здравеопазването, няма да имаме проблем. България има най-ниска смъртност от коронавирус, най-ниска заболеваемост и най-либерални мерки – това са факти”, подчерта ръководителят на Националния оперативен щаб.


Искаш да засилиш имунитета си и да се предпазиш от COVID-19? Това вече е възможнмо благодарение на имуностимулатора разбработен за борба срещу коронавирус – Virimmunity произведен от NatMed Pharma USA

Автор: vivian

Сподели тази статия:


Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

17 + eighteen =