90 заразени с COVID-19 са новите случаи за последните 24 часа

Заразените с COVID-19 у нас вече са 1171. 90 са новите случаи за последните 24 часа. 21 души са настанени в болница. Това стана ясно на редовния брифинг на Националния оперативен щаб.

13 са активните области в страната, а активните случаи – 890. Увеличението е с 8,3% от вчера до днес.

10 от новозаразените пациенти са деца – в Благоевград – три, в София – две, Видин – две, Кюстендил, Перник и Бургас – по едно. Те не са хоспитализирани.

“Всички са в леко състояние, със симптоми на грип”, каза ген. Венцислав Мутафчийски.

Той обаче коментира, че при децата коронавирусът протича леко, но се изчиства много трудно. Вече повече от месец първото установено болно дето от Бургас не може да изчисти болестта.

Положителните проби за COVID-19 на медицински лица вече са 129, 11% от всички заразени в страната. Новите случаи са 34, особено тежка е ситуацията във Видин, където има 12 новозаразени медици.

Още двама души са починали през последното денонощие – мъж нa 71 години и жена на 85 години, които са били с множество съпътстващи заболявания. Единият от тях е бил настанен в “Пирогов”, а другият в “Александровска” болница.

Така общият брой на починалите с COVID-19 става 52, което е 4,4% от случаите.

В болници са настанени общо 270 пациенти с COVID-19, 37 oт тях са в интензивни отделения.

193-ма пациенти у нас са излекувани – 16,5% от всички заразени. Новите са трима – от Инфекциозна болница в София двама и във Враца – 1.

От новите 90 случаи София е на първо място с 29, от тях амбулаторни са 26, трима са приети в болница – двама във ВМА и един в “Пирогов”, уточни още Мутафчийски.

Във Видин са 18 случая. В Плевенска област – 12 случая, от които 9 са от завод „Мизия“ и трима са контактни на работещи там. В Благоевград са 11, Кюстендил – 5, Сливен – 5, Русе – 3, Ямбол – 2-ма, Бургас, Велико Търново, Враца, Перник и Пловдив са с по 1.

Тестванията продължават. Повечето новооткрити случаи са в изследваните огнища. При случайните тестове повечето са отрицателни, на 200 теста се открива по един заболял.

“Имаме ръст в новозаразените, както се наблюдава и в повечето страни в света”, каза ген. Мутафчийски. И приведе няколко примера с държави, които са имали по-либерално отношение към заразата с COVID-19 и близко до България население.

“Всички гледаха мачовете в Беларус, където се отричаше, че има такъв вирус. В момента са 8022 случая, 60 са смъртните, като само за вчерашния ден са 741 новозаразените и двама са починали”, каза той.


Искаш да засилиш имунитета си и да се предпазиш от COVID-19? Това вече е възможнмо благодарение на имуностимулатора разбработен за борба срещу коронавирус – Virimmunity произведен от NatMed Pharma USA

Автор: vivian

Сподели тази статия:


Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

12 − seven =