Адронният колайдер може да бъде опасен за света

Ученият от Великобритания, кралският астроном Мартин Рийс, подчерта, че поведението на частиците все още е малко изследвано и че сблъсъкът на субатомните частици може да означава краят на света, както го познаваме.

Мартин Рийс, голям британски космолог, който е служил като кралски астроном на Англия от 1995 г. насам, предупреди, че неуспешен експеримент с ускорители на частици може да доведе до удивителни последствия и да унищожи човечеството.

В последната си книга ” За бъдещето: перспективи за човечеството”, която отразява възможните сценарии и екзистенциални рискове, пред които е изправено човечеството, Рийс твърди, че експериментите, които разбиват субатомните частици заедно при скорости близки до скоростта на светлината – LHC – може да създадат катастрофална черна дупка на Земята.

“Може би може да се образува черна дупка, а след това да изсмуче всичко около нея”, пише 76-годишният астроном, предупреждавайки за друг мрачен сценарий. – втората страшна възможност е кварките да се съберат отново в компресирани обекти, наречени странни.

>> Подарете си здраве с натуралните хранителни добавки на Bulgaricus <<<

Учените доказват теорията на Айнщайн за черна дупка след продължително наблюдение, отнело им десетилетия

Странниците са хипотетични парчета странна кварк материя, които могат да възпламенят верижна реакция, превръщаща обикновената материя в странна материя.

“При някои хипотези един странен човек би могъл, чрез заразяване, да преобразува всичко друго, което среща, в нова форма на материя, превръщайки цялата Земя в свръх плътна сфера на около сто метра.”

Рейс цитира спекулации, че концентрираната енергия, генерирана при сблъсък на частици, може да “предизвика” фазов преход, който ще разкъсва пространството “, предупреждавайки, че това ще бъде бедствие за цялото пространство, а не само за нашата планета.

Автор: vivian

Сподели тази статия:


Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

7 + five =