Акциите на доставчиците на Apple падат след приэива на Тръмп,  да се проиэвеждат айфони в САЩ

Азиатските доставчици на Apple са изправени пред спад на продажбата на акциите си в понеделник, след като американският президент Доналд Тръмп коментира, че калифорнийската компания трябва да премести производството си обратно в Америка.

Акциите на китайските доставчици Luxshare Precision, Shenzhen Sunway Communication и Suzhou Dongshan Precision Manufacturing се понижиха до 10%. Компаниите произвеждат безжични слушалки Apple, AirPods, антени и кутии за iPhone и други продукти за фирмата.

В Тайван производителят на лещи Lararn Precision е намалял с почти 8%, Foxconn, основен производител на продукти на Apple, се е понижил с 3,4%, докато асемблерът Pegatron е загубил близо 4%.

“Хората са в паника днес. В перспектива фокусът ще бъде върху начина, по който пазарът реагира, след като Apple пусна най-новите си модели “, каза Кевин Чун, анализатор от JihSun Securities Investment Consulting, цитиран от Ройтерс.

Apple се притесняват, че новият кръг на митата на “Тръмп” срещу Китай, който възлиза на още 267 милиарда в стоки, този път, ще доведе до увеличение на цените на продуктите им. Иэкаэването  на Тръмп, че “цените на “Ябълката” може да се увеличат поради огромните мита които можем да наложим на Китай – но има едно лесно решение, при което ще има нулев данък и всъщност данъчен стимул. Направете продуктите си в Съединените щати, вместо в Китай. “

Apple вече произвежда някои части в САЩ, отбелязва преди това главният изпълнителен директор Тим Кук. Компанията прави эа iPhone екранно стъкло в Кентъки и създава нови заводи в други райони.

Автор: vivian

Сподели тази статия:


Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

8 − seven =