Алкална диета. Как действа и защо е хит в Холивуд?

Вече 4 години алкалната диета е най-големият хит в Холивуд. И всичко това, благодарение на Виктория Бекъм, която успя да изчисти кожата си и нормализира киселинно-базовия баланс на тялото си. След Виктория, по алкалната диета се запалиха Гуинет Полтроу, Кирстен Дънст и Дженифър Анистън. Но ако алкалната диета не включва ограничения и броене на калории, как действа? Решихме да разберем, какво трябва да изключим. Кой е подхидящият тип храна?

Просто казано, придържането към алкална диета означава, да ядете храни, които намаляват киселинността в тялото. Повишената киселинност прави тялото уязвимо от заболявания.Какво представлява алкалната диета?

Киселинността на тялото се измерва, като се следи нивото на рН:

  • 0 -7 е кисела среда
  • 7 – неутрална
  • 7-14 – алкална.

Как действа алкалната диета?

Според тези, които спазват алкална диета, замяната на киселинни храни с алкални вещества наистина подобрява храносмилането и състоянието. На първо място, трябва да премахнете от диетата продукти, които повишават киселинното ниво в тялото: рафинирани зърна и захари, преработени храни и алкохол. В този списък попадат също:

  • месо, птици и риба
  • пшеница
  • яйца
  • млечни продукти.

И тук е списъкът на алкалните храни, които трябва да бъдат включени в диетата, за да бъдете възможно най-здрави:

  • плодове и зеленчуци
  • соеви зърна и тофу
  • ядки и семена.

Алкалната диета много прилича на веганската, тъй като на първо място тук се изключват млечните продукти.

Всяка диета трябва да е ндивидуална

Нивото на рН трябва да бъде около 7,34-7,35. От друга страна, окисляването на стомаха обикновено е с рН около 2-3,5. Това е така, защото трябва да има наличие на хлороводородна киселина, която разгражда храната.

РН на урината и рН на кръвта варират. РН на урината не показва същите стойности като рН в кръвта. РН на урината може да бъде висока, но този индекс не важи за цялото тяло. Не можете да влияете на промените на рН на кръвта по никакъв начин, тъй като организмът регулира този прицес независимо.

Друг проблем е, че когато изключите много храни, може да имате недостиг на някои хранителни вещества. Въпреки това, алкалните храни са богати на хранителни вещестеа, така че вероятно няма да имате никакъв недостиг. Но дори и да не можете да се откажете напълно от месо и млечни продукти, диетата ви все пак трябва да се основава на растителни храни.

Една от основните характеристики на алкалната диета се основава не само на това, което включва, но и на това, което не е в нея. В диетата няма преработени храни, бързи храни, рафинирани въглехидрати, алкохол, трансмазнини, царевичен сироп с високо съдържание на фруктоза, както и изкуствени овкусители и подсладители. Тя е ориентирана към естествено цялостно хранене, което е от полза за здравето.

Когато започнете да премахвате един по един вредните продукти от диетата, почти веднага ще забележите положителните промени в тялото си. Като се фокусирате върху алкалните храни, помагате на тялото си по-добре да изпълнява различни функции. Когато комбинирате алкална диета с редовни физически упражнения, по-ниски нива на стрес и качествен сън, правите всичко възможно за вашето умствено и физическо здраве.

Не забравяйте, че винаги е по-добре да се консултирате със специалист, преди да преминете към нова диета, особено ако имате здравословни проблеми.

Изберете здравословното сваляне на килограми с натуралните капсули Lipoin.

Четете още:

Автор: vivian

Сподели тази статия:


Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

1 × one =