Amazon смята да отвори 3000 магазина

Новите магазини могат да бъдат магазини, предлагащи пресни готови храни и някои хранителни стоки Amazon обмисля отварянето на до 3000 нови магазина до 2021 г., за да се стреми към купувачите в удобни магазини и бързооборотни сандвич магазини, съобщи Bloomberg News в сряда.

Изпълнителният директор Джеф Безос се опитва да вземе решение за най-добрия формат за това смело и скъпо предприятие, каза Блумбърг, цитирайки хора, запознати с въпроса.

Новите магазини AmazonGo могат да бъдат магазини, предлагащи пресни готови храни и някои хранителни стоки, като например 7-Eleven, или просто място за бързо хранене, каза един от източниците пред “Блумбърг”.
Компанията представи първия си магазин близо до централата си в Сиатъл през 2016 г.

Тя обяви две допълнителни сайта в Сиатъл и един в Чикаго, казва Блумбърг.

Според него, купувачите използват приложение за смартфони, за да влязат в магазина, и след като сканират телефоните си, могат да избират от различни салати, сандвичи, напитки и леки закуски. После тръгват без да спират на касов апарат.
Сензорите и технологията за видеонаблюдение разкриват това, което купувачите предприемат и ги таксуват автоматично, казва Блумбърг.

Автор: vivian

Сподели тази статия:


Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 × 5 =