Австралия – дестинация и избор за милионери в света

Ново проучване от изследователската фирма New World Wealth показва, че за втора поредна година Австралия е най-атрактивната страна за милионери, побеждавайки традиционните дестинации като САЩ и Великобритания.

В края на 2016 г. в света има около 13,6 милиона милионери, а богатството им възлиза на 69 трилиона долара.

Според доклада миграцията на глобалното богатство се ускорява. Миналата година около 82 000 милионера мигрираха по света, което се е увеличило от 64 000 през 2015 г.

Около 11 000 милионери са се отправили към Австралия, превръщайки ги в страна номер едно за милионерите мигранти. САЩ се класираха на второ място с 10 000 заможни пристигащи, следвани от Канада с 8 000.

Изборът на Австралия от богатите се дължи главно на нвйното местоположението. Това го прави отлична база за правене на бизнес в развиващите се азиатски страни като Хонконг, Корея, Сингапур и Виетнам.

Австралия има една от водещите системи за здравеопазване в света, което я прави и атрактивна дестинация.

През 2015 г. страната обяви програма за “ускорена виза” за богати имигранти, които искат да инвестират в Австралия, докато Градският съвет в Сидни прилага стратегия за растеж на техния сектор.

Когато става дума за решение дали да се премести и къде да живеем, милионерите търсят основно добро образование за своите деца и лична безопасност, каза Андрю Амоилс от New World Wealth.

“Те искат най-добрите училища за децата си и да се чувстват сигурни. Климатът, здравеопазването и чистотата следват тези две”, каза той.

Изследването показва, че през последните десет години общото благосъстояние в Австралия се е увеличило с 85% в сравнение с 30% ръст в САЩ и 28% ръст в Обединеното кралство.

В резултат на това средният австралиец е значително по-богат от средния гражданин на САЩ или Великобритания, което не беше случаят преди десет години.

иэселват от Франция, откриха изследването. Около 12 000 милионери са напуснали страната миналата година. Китай се класира на второ място в милионен полет, с 9000 напускащи, следван от Бразилия с 8 000.

Милионерите напускат Франция поради високите данъци върху богатите и нарастващото религиозно напрежение, казва Амойлс. Той добави, че в Китай бягащите богати се заменят с все по-голям брой нови милионери.

Очаква се глобалното богатство да нарасне с 35% през следващото десетилетие, се казва в доклада, като се  добавя, че най-добре представящите се пазари на блага ще бъдат Виетнам, Китай, Индия, Мавриций и Шри Ланка.

Автор: vivian

Сподели тази статия:


Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

20 − 5 =