Българкана корицата на Vogue

На 14 г. Ивелина Чоева от Хасково се различавала доста от своите връстници заради високия си ръст. Майка ѝ я записала в модна агенция и така започнала кариерата на българката, която само след няколко години ще краси корицата на сп. Vogue в Украйна.

Днес Ивелина живее в Лондон. Въпреки детската си мечта да стане космонавт, тя поема по пътя на модата. Не работи с никоя модна агенция и сама урежда ангажиментите си.

“Като по-малка имах много различни мечти. От балерина до космонавт. Спомням си, че ходих на уроци по астрономия и много силно исках да излетя с космически кораб в Космоса и да последвам стъпките на Валентина Терешкова”, споделя Ивелина в интервю за Vesti.bg.

Но вместо към Космоса, поема по пътя към Vogue

След фотосесия в британската столица главната редакторка на Vogue забелязва Ивелина и по-късно идва предложението да се снима за януарския брой на списанието в Украйна. Цялата сесия продължава 9 часа. За списанието тя позира само по бижута и то изключително скъпи.

“Имах моден ангажимент в Лондон и след края му, главната редакторка на Vogue дойде в бекстейджа и ме помоли да ѝ пратя портфолиото си. Две седмици по-късно заминах за Париж, където се снима корицата и едиториала. Цялата сесия продължи 9 часа. Нямаше място за гафове, всичко беше много добре организирано и вървеше по план график до минутата”, разказва Ивелина.

– За списанието ти позираш само по бижута, в тази връзка притеснява ли те голотата в индустрията и какво не си готова да направиш в името на професията?

– Голотата не ме притеснява, ако е в допустимите граници и естетически издържана. Никога не бих взела участие в нещо пошло, което не съвпада с моите разбирания за красота или ме кара да се чувствам неудобно.

– Това ли е най-голямата ти гордост до този момент в модната ти кариера?

– Засега да. Не смятам да спирам до тук обаче. Имам още доста цели.

Живот на път

– Още от тийнейджърка си самостоятелна и пътуваш много по света, липсвало ли ти е нещо от детството и би ли минала по същия път отново?

– Липсваха ми семейството и приятелите, но никога не бих променила съдбата си. Този начин на живот ме изгради като личност, даде ми и все още дава възможност да опознавам света.

– От колко време живееш в Лондон и защо реши да работиш сама, а не с голяма агенция зад гърба си, както се случва с повечето модели?

– Живея в Лондон от почти 3 години. Както повечето неща в моя живот, кариерата ми на модел също не следва “писаните правила”. Дойде момент, в който повече работа идваше директно към мен, отколкото чрез агенциите, с които работих. Това беше и периодът, когато реших да се отделя. В момента имам мениджър, който работи за мен.
– Ти си космополитна личност, в коя страна ти харесва най-много и къде си представяш да остарееш?

– Определено Куба. Сърцето ми е там. Често с приятели се шегуваме, че на около 70 ще си заживеем на някой плаж и ще гледаме залезите до безкрай.

“В момента завършвам бакалаварската си степен по бизнес и маркетинг. Също така работя като маркетинг стратег за две компании в Лондон”.

– Какво обичаш да правиш, когато не си на снимки?

– Нямам много свободно време, но когато ми остане такова – пътувам, посещавам различни изложби, представления, разхождам се в парка, спортувам, а наскоро открих един прекрасен начин за разтоварване – ескейп стаите.

Автор: vivian

Сподели тази статия:


Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

eighteen − 17 =