Баща намушка 7-годишното си дете

Баща намушка 7-годишното си дете във Варна. Мъжът е бил наркозависим и сега е бил включен в метадонова програма.Той ще бъде настанен в психиатрична болница, тъй като по мнението на психиатрите е опасен за себе си и за околните.

Състоянието на детето към този момент е стабилно. То е настанено в МБАЛ “Св. Анна” в града и още вчера е претърпяло една операция.

Освен с баща си, детето живее и с баба си и леля си. Майка му работи в чужбина.

“Родителите са разделени от две години. Решение за него е да бъде на мястото, където е било, без да го местим. Трудно ще преживее травмата. Майката е в друго населено място и нямаме информация за нея”, каза пред камерата на “Здравей, България” по NOVA Анна Конукова, началник Отдел “Закрила на детето” в морската столица.

Тя допълни, че в случаите, когато родителят е с психично заболяване, сигналите се получават от училище.По думите й бащата трябва да започне лечение, за да бъде в състояние да отглежда детето си.

“Той няма да е сам с детето. Неговите близки повече няма да неглижират проблема, а ще бъдат по-внимателни към този случай”, каза още Конукова.

От Агенцията за закрила на детето съобщиха, че до този момент при тях не е постъпвала информация да е имало заплаха за живота на детето.

Прокуратурата също разследва случая.

Автор: vivian

Сподели тази статия:


Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

17 + fifteen =