Бащата от Габрово: Не можех да се грижа за сина си

Mъжът, хвърлил детето си от мост, е криминално проявен и има осъдителна присъда. Това каза на брифинг областният директор на ОДМВР Габрово ст. комисар Борислав Муеров, предаде Агенция “Фокус”.

В сряда сутринта бащата на детето сам е подал сигнал на телефон 112 за това, че мисли да се самоубие. Хванат е в последния момент. Бил е отвъд перилата на виадукта на обходния път на Габрово и наистина е имал такова намерение.

Това, което той е дал като обяснение за деянието си е, че съпругата му го е напуснала преди две седмици и той изпитвал трудности да се справи с детето. Според прокуратурата това е нелогично.

“Той казва, че откакто на 20 юни неговата съпруга е изчезнала, той изпитвал затруднения при отглеждането като единствен родител на 5-годишното дете. И понеже не е намерил друг изход, това е начинът, по който е решил проблема със затрудненията си”, заяви Ирина Желева, административен директор на Окръжна прокуратура – Габрово.

“Лицето е криминално проявено по чл.194 за кражба и по чл. 129 от НК за средна телесна повреда”, каза Борислав Муеров, директор на ОД на МВР – Габрово. Той допълни, че майката на трагично загиналото дете, е обявена за издирване на 27 юни от нейната майка.

“Предприети са всички действия. В последствие и от проведени разговори с нея, става ясно, че тя не е искала никой да знае къде се намира”, поясни Муеров.

Той добави, че мъжът не е работил в системата на МВР или Министерството на отбраната, каквато информация се е появила. “Назначена е експертиза и са взети кръв и урина. Лицето е криминално проявено – за кражба и за средна телесна повреда, за което има осъдителна присъда от 8 месеца, която е излежало”, заяви Муеров.

Семейството на детето нямат сключен брак, бащата е припознал сина си. Пред съдия майката е заявила, че е била жертва на домашно насилие. За осемте години съвместен живот жената не е подавала сигнали срещу половинката си.

Какво се случи в сряда

Баща хвърли от мост 4-годишния си син. После заплаши да скочи и той. Тялото на детето е открито във водите на река Янтра. Случаят е от Габрово. След 3-часови преговори, полицаите успяха да задържат мъжа.

Какво доведе до трагедията?

“Нелогично е човек да посегне на дете. Тук става въпрос за завършен психопат. Т.е. човек, бил в затвора, употребявал наркотици и злоупотребявал с алкохол. Това са емоционално хладни хора, които са способни на буйна импулсивна агресия. И в такива състояния стават просто изверги”. Това коментира в предаването “Здравей, България” по NOVA д-р Веселин Герев.

Той допълни, че домашното насилие е проблем във всяко едно семейство, а това е резултат на дългогодишна работа.

“Тук не става въпрос за психично болен човек. Става въпрос за един психопат, за един дефект на характера. Когато са намесени деца, трябва да се алармира”, категоричен е д-р Герев.

Психиатърът посочи, че такива хора са опасни във всеки един момент. “Психопатът не го спира абсолютно нищо. Когато нещо му се откаже, той побеснява и има неконтролируемо поведение”.

Автор: vivian

Сподели тази статия:


Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

5 − 4 =