Борисов: Ако Турция пусне бежанците няма да стреляме

Няма сила, която да спре бежанците да навлязат на територията на Европа.

Така премиерът Бойко Борисов коментира изявлението на турския президент Реджеп Тайип Ердоган, че ще отвори “границите към Европейския съюз за сирийските бежанци”.

“Ако дойдат 50-100 хиляди на оградата и армията, и полицията да са там, нито аз, нито Каракачанов ще дадем заповед да се стреля. Оградата ще се събори и ще минат”, посочи Борисов.

“България има перфектни отношения с Турция. Натискът от турската граница към момента е нулев. Вчера имаше един човек, прибраха си го”, посочи още Борисов.

“Докато сме с Каракачанов няма страшно”, заяви той.

От своя страна военният министър посочи, че основание за притеснения няма. Въпреки това са взети всички мерки.

Каракачанов поясни, че в подобни критични ситуации най-правилното решение е да се поддържат дипломатични отношения.

Борисов продължи, че “колкото сме по-пестеливи с думите в тази ситуация, толкова по-добре. България има перфектни отношения с Турция”.

Днес Бойко Борисов трябваше да отговори на питане на лидера на БСП Корнелия Нинова,

за да отговори на депутатско питане относно политиката по национална сигурност, свързана с приемането на страната в Шенген.

Премиерът обаче откри новия участък от АМ “Хемус” между Ябланица и пътен възел Боаза с дължина 9,3 км. В присъствието на министъра на отбраната Красимир Каракачанов, регионалния министър Петя Аврамова и финансовия министър Владислав Горанов движението по новия участък от Хемус” беше пуснато.

Според Борисов новият участък ще спести на пътуващите по направлението София – Варна поне 30 минути. Той подчерта, че се работи усилено и по останалите участъци до пътя Плевен – Ловеч. Работело се усилено от Белокопитово до Търговище.

“Забележки по това трасе не трябва да има, виждате какви мантинели, какви огради за сигурност са поставени, защото това е едно изключително съоръжение. Това са карстови земи, направили сме подлези за всички селскостопански терени и два надлеза”, каза Борисов.

Той допълни, че бъде ли завършена АМ “Хемус”, Северна България ще стане като Южна в икономическо отношение. По думите му при този ръст на икономиката и при тези приходи в бюджета, до 3-4 години ще бъде завършена цялата магистрала.

Автор: vivian

Сподели тази статия:


Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

five − 1 =