Борисов за бомбите в Пловдив: Чудовищни са

Премиерът Бойко Борисов коментира случая с момчето, вербувано от „Ислямска държава” в Пловдив, цитиран от Агенция „Фокус”. Пред журналисти в Дирекция „Жандармерия” на връчването на ключовете от нови автомобили той заяви: „Бяха разпространени видео материали на бомбите, те са страховити.

Помолих колегите от Отряда за борба с тероризма, с които съм служил, да отидат да ги видят – те казаха, че това са чудовищни, мръсни бомби, които взривяват и убиват много хора, и са няколко пъти по-силни от тези в Сарафово”.

„Кой е човекът, кое е семейството му – всеки може да се сдобие с тази информация като тръгне по улиците на Пловдив,

за 1-2 часа един добър журналист ще стигне до хората. Въпросът е в изкушението да го напишеш и да се направиш на велик, в случая това ни носи щета”, коментира министър-председателят.

Той добави: „Благодарих на медиите, които пазят информацията. За мен те са истински медии. Благодаря им”. В отговор на въпрос било ли е грешка, че е оповестен случаят, Борисов изтъкна: „Няма как да не оповестим случая, защото влиза в съда. Не можем да го скрием, влиза в съда. Хайде да си мерите приказките. Не трябва да губим доверието в институциите и в такива моменти да можем да го съхраним”.

Попитан докъде е сигнала идеята за създаването на антитерористичните центрове, министър-председателя съобщи:

„Подготвяме се да направим един център където на едно място да концентрираме службите.

Не, че сега няма, но и случаят в Пловдив ни даде основание, за да можем да заключим информацията в максимално малък брой хора, поименно”.

„Сутринта имахме съвет за сигурност, участваха и хората на президента. В момента сме ситуирали мястото, когато станем готови, ще го финансираме. Имаме отделени средства, така че много тихичко ще го направим”, обяви Борисов. „В такива времена много малко хора трябва да работят по случаите. Сега по медиите тръгнаха психолози, коментатори, анализатори. Особено

има един дето джебчийка не е арестувал през кариерата си, докато е бил в МВР, от сутрин до вечер дава оценка на колегите.

Познавам го добре колко беше хлабав. Ще му спестя името”, добави премиерът.

Автор: vivian

Сподели тази статия:


Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

fourteen − 6 =