Чист език – здрав организъм

Предвид голямата си площ, способна да приюти милиони бактерии, езикът би трябвало да е обект на същото старателно почистване, какъвто са зъбите.

Неговата хигиена, обаче често бива подценявана и то от нас – съвременните, „високообразовани” европейци. Последователите на Таоистката философия и науката Аюрведа отдавна са открили взаимовръзката между чистотата на езика и здравето на целия организъм. А мнозина от нас все още се затрудняват да възприемат дори тази, която съществува между езика и останалата част от устната кухина.

Защо да почистваме езика си?

Наслояванията върху езика не рядко стоят в основата на лошия дъх, възпалението на венците и появата на кариеси. Но те дават отражение и върху качеството на храната, която поглъщаме, защото намаляват чувствителността на вкусовите ни рецептори.

Неспособността да се наслаждаваме на онова, което консумираме ни кара да ядем повече, както и да добавяме нездравословни количества сол и захар към всяко ястие или напитка, за да утолим потребността си от кулинарни удоволствия. Рано или късно, този порочен кръг уврежда храносмилателната ни система, разваля фигурата ни с излишни килограми и довежда след себе си още и още проблеми.

Докато спим храносмилателните ни органи извършват финално почистване на тялото от натрупалите се през деня токсини и складират огромно количество от тях върху езика. Ето защо е от особена важност да отстраним тези остатъци на сутринта, за да не допуснем повторното им абсорбиране. Дистрибутор купидон таблетки    USABrands

Кога и как да почистваме езика?

Времето непосредствено след ставане от сън е най-удачно за провеждане на пречистващия ритуал. Освен това, своеобразният масаж, който езикът получава в течение на процедурата стимулира отделянето на слюнка и подпомага усвояването на сутрешната закуска.

За осъществяване на почистването е необходимо специално пособие, метална лъжица или четка за зъби, чиято гумирана задна повърхност на главата е предвидена за това.

Отнемането на насъбралите се нечистотии се извършва с помощта на плавни остъргващи движения, започващи от основата на езика към неговия връх. Най-удобно е да застанем пред огледалото с изплезен език, за да можем да наблюдаваме и контролираме изцяло процеса.

Обикновено 10-тина повторения са напълно достатъчни за премахването на налепа от бактерии, като пособието се изплаква периодично между всеки 2 – 3 от тях.

Важно е оказваният върху езика натиск да бъде умерен, тъй като прекалено силният може да събуди естествения за организма, рефлекс за повръщане.

След изстъргването на насъбралите се отпадъци, устната кухина и използваното приспособление се изплакват старателно с вода, след което се преминава към употребата на паста за зъби с предпочитания фокус на действие и/ или вода за уста.

>>>Най-добрият стимулант са Купидон хапчета за ерекция.  Те са изцяло на билкова основа, 100% натурални и напълно безвредни. Без странични ефекти. Върнете самочувствието си и се насладете на здрава, силна, и по-продължителна ерекция!<<<

                                                                                              >>>  Търсете в аптеките или онлайн на https://www.erekcia.bg/ <<<

Пречетете още: 

Защо е полезно да почистваме езика си

Какво показва езикът?

Автор: Мария С.

Сподели тази статия:


Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

eighteen + 4 =