Държавата ще финансира военновъздушно училище в Долна Митрополия

Мимистър-председателят Бойко Борисов направи официално изявление пред НВУ “Васил Левски”, че държавата ще финансира бъдещото Висше военновъздушно училище в Долна Митрополия. “Тук ще има развойна дейност, ще има производство, ще има развитие”, отбеляза премиерът.

На 10 април Министерският съвет взе решение да предложи на Народното събрание статутът на факултета да се промени и да стане Висше военновъздушно училище „Георги Бенковски“. Основен мотив за откриване на самостоятелно висше военновъздушно училище е нарастващата необходимост от промяна на модела за подготовка на специализирани кадри, отговарящи на съвременните изисквания на военновъздушните сили и авиацията.

Пред курсантите премиерът Бойко Борисов отбеляза, че държавата ще даде пълна подкрепа за развитието на бъдещото висше училище, защото има голяма перспектива. “Около 2 млрд. лева ще се дадат за нова техника, за която трябват знания и умения. Това означава по-добри битови условия. Ще идват и цивилни”, каза още министър-председателят в Долна Митрополия.

Той посочи, че развитието на инфраструктурата в региона ще подобри и инвестиционната среда в тази част на страната. “Има ли път, има и инвеститори. Догодина октомври месец магистрала “Хемус” от София ще дойде до Плевен”, заяви още премиерът Бойко Борисов и даде пример с изграждането на инфраструктурните проекти в Южна България.

На работната среща в Долна Митрополия присъстваха и министърът на отбраната Красимир Каракачанов и командирът на ВВС генерал-майор Цанко Стойков.

Автор: Фифи Иванова

Сподели тази статия:


Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

two × four =