Депутати влязоха с медицински скафандри в НС

Със защитни облекла в сградата на Народното събрание двама депутати събраха погледите в пленарната зала. Лидерът на “Воля” Веселин Марешки и заместник-председателят на партията Кръстина Таскова обаче изгежда бяха прекалили с предпазните средства. Освен маски и ръкавици, те носиха специални защитни костюми и предпазни очила.

Марешки и Таскова бяха облечени от главата до петите в светлосини защитни облекла и маски на лицето.

Така започна днешното пленарно заседание, на което трябва да се обсъдят окончателните мерки по време на извънредното положение, въведено у нас заради разпространението на COVID-19.Видът на двамата депутати предизвика недоволство в част от колегите им:

“Да напуснат залата, да се преоблекат във вида, в който би следвало да заседава върховният орган на републиката и да продължим нашата работа по законите”, скара им се депутатът от БСП Валери Жаблянов.

Според него появата на депутати в този вид показвал “несериозното им отношение към българските избиратели”.

Председателят на парламента Цвета Караянечва отбеляза, че те са взели предпазни мерки, които считат, че са необходими за опазване на здравето им.

Думата взе и самият Веселин Марешки, който свали маската си преди да застане на парламентарната трибуна.

“Ние, за съжаление, даваме най-отвратителния пример. Докато пътувах към Народното събрание, във всички новини, предавайки директно от “Столипиново”, се говореше, че единствените места, където не се спазва заповедта на ген. Мутафчийски, са “Столипиново” и българският парламент”, отбеляза той и призова всички да последват примера му и да вземат необходимите предпазни мерки.

Председателят на НС Цвета Караянчева увери от своя страна, че в парламента се взимат всички мерки – в сградата се спазва добра хигиена, а парламентарната трибуна се дезинфекцира на всеки час.

“Правим каквото можем, но не можем да спрем работата на българския парламент”, отбеляза тя.

Дезинфектанти антибактериални продукти за ръце и повърхности MyShield

Автор: vivian

Сподели тази статия:


Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

fifteen − 12 =