Дете пострада при инцидент в аквапарк край Бургас

Дете пострада тежко при инцидент в аквапарк край Равда.

Сигнал е подаден вчера, около 16:00 ч.

9-годишното момиченце от Русия е пострадало при спускане от водна пързалка в аквапарка.

Детето е прието в Университетската многопрофилна болница в Бургас. Към този момент състоянието му е стабилно. От болницата отказаха повече подробности по случая.

Пострадалото момиченце е било заедно с група от осем деца и възпитател. До този момент обвинение все още не е повдигнато.

20-метровото съоръжение, на което е станал инцидентът, за кратко е било затворено.

В аквапарка ще бъде извършена детайлна проверка.

„Пързалката в аквапарка е една. Назначена е съдебно-техническа експертиза. Прави се оглед на място. Тази пързалка е висока 20 – 22 метра. Говорим за ускорителна, стръмна пързалка. Детето е получило кръвоизлив, падайки в басейна“, каза пред „Дарик“ председателят на Районна прокуратура в Несебър Радост Бошнакова.

По думите ѝ, предстои да се провери спазени ли са всички инструкции за използването на съоръжението, което е единственото подобно в аквапарка.

 „Аз се страхувам, не знам как децата се качват там. Говорим за голяма височина. Искам да знам дали някой от отговорните там съблюдава за реда на качване и спускане и прави ли се инструктаж, има ли табели, забранява ли се качването на деца. Всички тези въпроси ще станат ясни след проверката“, допълни Бошнакова.

Автор: vivian

Сподели тази статия:


Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

1 × 4 =