Дете тормози и бие останалите деца в детсктата градина

 

Родители от софийска детска градина се оплакват, че децата им са бити и тормозени от друго дете. Те твърдят, че причината за това е липсата на достатъчно персонал, непрекъснатата смяна на учители и лошата дисциплина.

Последният случай е от 12 ноември, когато детето на Юлия е надрано по лицето от друго дете.

“Заведох го към 9 в детската градина и в 11:15 получих обаждане от медицинската сестра да си взема детето, защото е било жестоко надрано от едно агресивно дете в групата. Когато пристигнах видях окървавено дете с множество наранявания по лицето. Попитах госпожата какво се е случило и тя ми обясни, че преди това е говорено с родителите на детето, но нямало никаква реакция от тяхна страна. “И това е положението“  – беше отговора отсреща”, разказа пред NOVA една от майките.

Родителите обясниха още, че положението е притеснително. Провеждана е извънредна родителска среща, където е дискутиран проблемът.

“За мен проблемът, който трябва да се дискутира, е непрекъснатата смяна на преподаватели. Миналата учебна година имаше почти през цялата година един екип, от който бяхме изключително доволни”, обясни друга майка на дете от градината.

“Ние сме отскоро в детската градина – казва трета майка. На третия ден, откакто започна да посещава градината, вечерта намерих детето си с одрано лице. Казаха ми, че е одрано от друго дете и когато разпитах във Фейсбук групата на детската градина, разбрах, че не е единичен случай”, обясни тя.

>> Подарете си здраве с натуралните хранителни добавки на Bulgaricus <<<

 

Родителите на детето, за което се твърди, че проявява агресивно поведение, обясниха, че и към него има проявена агресия.

Директорът на детската градина Даниела Кулинска обясни: “Децата не остават без надзор. Те са малки и това се получава, когато са в свободни игри. Конфликтът се получава за играчка, донесена от вкъщи. Във вътрешните правила е регламентирано, че играчки от вкъщи не трябва да се носят, защото децата се карат за тях”.

Психологът на детската градина Величка Иванова, назначен от 1 ноември, обясни, че децата в потърпевшата група са много спокойни. “Агресията може да бъде породена от много причини – утвърждаване в групата, себеутвърждаване, както може да бъде породена и от семейни конфликти. Семейството на детето, срещу което има оплакване, категорично отказва среща с нас. Предстои покана за екипна среща с ръководството на детската градина, педагозите в групата и мен, за да се обсъди проблема и да се намери решение. Ние предложихме на майката на това дете да дойде да види поведението на детето си в групата, но тя категорично отказа”, обясни Иванова.

Според майките обаче пропускът е в педагозите, които допускат децата с играчки от вкъщи.

Автор: vivian

Сподели тази статия:


Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

one × 2 =