Детето, блъснато на тротоар, остава в тежко състояние

Крайно тежко остава състоянието на 6-годишното дете, което бе блъснато на тротоар от автомобил в Сандански.

За момента детето е стабилизирано, но опасност за живота му има, съобщиха на извънреден брифинг в “Пирогов”, където детето е настанено.

Момченцето беше блъснато от автомобил на тротоар в Сандански вчера сутринта. Шофьорът е 73-годишен мъж, който при катастрофата ударил и две паркирани коли. Въпреки че улицата е била затворена за ремонт, водачът не се е съобразил със забраната и подкарал по наклонената отсечка с висока скорост.

Детето беше транспортирано в болницата в Сандански в тежко състояние и му бе направена операция. Вчера то бе докарано в “Пирогов” със специализираната детска линейка, дарена от сдружение. Момченцето е настанено в реанимацията на лечебното заведение – единствената в страната, която може да поеме деца в такова тежко състояние, обясни доц. Румяна Андонова, началник на Отделението по детска анестезиология в болницата.

Шофьорът на колата останал на мястото на произшествието и е бил задържан. Той не е употребил алкохол, съобщиха от държавното обвинение. Прокуратурата се зае със случая.

Автор: vivian

Сподели тази статия:


Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

12 − six =