Дезинфектантите-ето какво наистина убива вирусите

Понастоящем антисептикът е единственото известно лекарство, което бързо и ефективно елиминира вредните микроорганизми от ръцете. Световната здравна организация препоръчва използването на антисептици със съдържание на алкохол над 70%, за да се сведе до минимум рискът от коронавирусна инфекция. Подходящи са и антисептици със съдържание на хлорхексидин (2%).

Известно е, че в Китай всички са получавали безплатно антисептици със съдържание на алкохол 70%. Тъй като хората често оставяли бутилката дезинфектант без надзор, възниквали пожари. Затова не забравяйте, че нещата, третирани с алкохол, са запалими.

В допълнение към антисептиците под формата на спрейове са подходящи и кърпички, съдържащи алкохол. Те трябва да се използват не само за ръце, но и за ключове, чанти, мобилни телефони и таблети. Не забравяйте и да почиствате повърхностите у дома с подходящи антибактериални спрейове и гелове.

Съхранявайте дезинфектантите на стайна температура, на тъмно място и далеч от огън. Можете да излеете продукта в малки контейнери. Сега те се продават дори с дозатор. Ръцете трябва да се обработват често, особено след пътуване в градския транспорт.

Антисептиците са често срещани днес във всички аптеки и магазини. Едни от най-добрите дезинфектанти на пазара у нас са на марката MyShield. Има продукти както за ръце, така и за повърхности. Те са ефективна почистваща грижа, елиминираща микробите, бактериите и други видове замърсявания. Подходящи са за ежедневна употреба и са 100% надеждно средство за дезинфекция, без да предизвикват изсушаване.

Автор: vivian

Сподели тази статия:


Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

13 − 6 =