Домашно куче намери изчезнала жена

Домашно куче откри изчезнала жена в безпомощно състояние и спаси живота й. Героят е хъскито Хаус. Тя била в тревата и не се виждала в парк “Езеро”, разказва NOVA.

Възрастната жена била обявена за издирване от четири дни и оттогава лежала в калта.

В събота сутрин 6-годишното хъски Хаус, заедно с осиновената от приют Ечи, били на разходка в Морската градина в Бургас. със стопаните си. Изведнъж кучетата се превъзбудили и хукнали към гористата част на парка.

„Тръгнахме след тях. Бяха изключително неспокойни и двамата, особено Хаус. Дойдохме тук, затънахме в тази кал и  решихме да се върнем обратно. В момента, в който решихме да се връщаме, той се стрелна в тези храсти, затова отидохме да го издърпаме. Видяхме, че лежи жена. Изглеждаше като мъртва. Когато отидох при нея видях, че диша, но не отговаряше. Просто трепереше цялата. Явно е била тук през нощта, а то имаше буря и беше затънала цялата в кал. Тревата беше вдигната. Жената лежеше, ако кучето не беше влязло там при нея, никога нямаше да я видим”, разказва Ваня Георгиева-собственичка на Хаус.

Ваня и приятелят й веднага се обадили на телефон 112. До пристигането на линейката Хаус седял до краката на безпомощната жена и плачел. А калта била толкова дълбока, че линейката затънала и се наложило да бутат. Оказало се, че полицията знае за изчезването на възрастната жена.

По неофициална информация жената е напуснала центъра за психично здраве в четвъртък. 24 часа по-късно била изписана по административен път, тъй като постъпването й в лечебното заведение било доброволно.

След преглед в бургаската болница е установено, че 73-годишната жена няма сериозни наранявания, въпреки че е прекарала два дни под открито небе и е върната в Центъра за психично здраве, където е била на свободен режим на лечение.

Това не е първият случай, в който Хаус спасява и помага. Стопаните му разказват, че още от малко куче, домашният им любимец защитавал безпомощни хора и животни.

„Имаме котка, която самият той си осинови. Изпада в някакво чувство, ако някой я вземе да я защитава. Непрекъснато плаче, ходи да я целува и изпитва някакво такова бащинско чувство към малки същества”, разказва Ваня Георгиева.

А за постъпката си Хаус вече е получил награда.

„А любимото му ястие е риба, така че порция риба, а и той си получава редовно наградите”, разказва стопанката му.

Автор: vivian

Сподели тази статия:


1 Коментар

  1. Леле потресаваща история много впечатляващо и аз имам куче,но моето беше намерило само пари

    Post a Reply

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

10 − 3 =