Доналд Тръмп: Китай прави всичко възможно, за да загубя президентските избори

Китай иска да загубя на президентските избори в САЩ през ноември. Това заяви американският президент Доналд Тръмп, цитиран от “Ройтерс”.Американският държавен глава посочи като доказателство за това начина, по който Пекин действа в кризата с пандемията COVID-19.

“Китайците ще направят всичко възможно, за да загубя”, категоричен е Тръмп.

За глобалната пандемия, която причини смъртта на най-малко 60 000 души в Съединените щати и потопи американската икономика в дълбока рецесия, Тръмп обвинява Китай. А тези последици излагат на риск кандидатурата на президента на САЩ за още един четиригодишен мандат, отбелязва “Ройтерс”.

Републиканският президент, който често е обвиняван, че не е предприел навреме мерки, за да подготви Съединените щати за разпространението на заразата, заяви, че Китай е трябвало да уведоми по-рано света за коронавируса.

“Има много неща, които мога да направя. Проверяваме какво се е случило”, отговори той, попитан дали обмисля да наложи наказателни мита срещу Китай или дори да обяви, че не признава американски държавни облигации, притежавани от китайското правителство.

Доналд Тръмп посочи още, че не вярва на проучванията на общественото мнение, които отреждат победа на изборите на 3 ноември на вероятния кандидат на демократите Джо Байдън.

“Не вярвам на анкетите. Хората в тази страна са интелигентни и не мисля, че ще изберат човек, който е некомпетентен”, заяви Тръмп.

Според проучване на института Ipsos от тази седмица вероятният кандидат на демократите има подкрепата на 44% от регистрираните избиратели, а Тръмп – около 40%.

Анкетата сочи още, че Тръмп изостава с 6% от Байдън в Мичиган, Уисконсин и Пенсилвания, трите щата, донесли му победата през 2016 годината.

Автор: vivian

Сподели тази статия:


Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

13 + nineteen =