Двама пред съда днес за опит за убийство пред варненска дискотека

Днес, в Наказателна зала на Окръжен съд Варна, е насрочено разпоредителното заседание по делото за инцидента пред варненската дискотека “Гетсби”.

Подсъдими са непълнолетния Кристиян Т. и 36-годишния Галин М, към които има повдигнати обвинения за опит за умишлено убийство по хулигански подбуди на охранител от дискотеката във Варна, като деянието е извършено в съучастие. Припомняме, че според обвинението на 28 януари 2018г. десетокласникът Кристиян Т. и пълнолетния Галин участвали в спор в дискотека, който прераснал във физическа разправа между няколко души. О

храната на пълния с над 400 души нощен клуб Гетсби се принудила да изведе младежите навън. Така се стигнало до спречкване с охранителя Армен А., който според обвинението бил намушкан с нож между 10 и 15 пъти в крака и гърдите, като един от прорезите бил в областта на сърцето. Бързата намеса на лекарите спасила живота на бодигарда. Според прокуратурата, от проведените разпити до момента в досъдебното производство, свидетелите посочват като пряк извършител Галин М., който беше задържан в нощта на 29 май. Обвинението към 36- годишният мъж е, че той е нанасял ударите с нож, докато ученикът е държал гарда. Галин М. има влезли в сила две присъди от Специализирания наказателен съд за участие в организирана престъпна група за разпространение на наркотици, както и присъда за нанасяне на телесна повреда.

В момента на инцидента в дискотеката, той е бил обявен за общодържавно издирване. Обвинението посочи, че при задържането на Галин М. от органите на полицията в ранните часове на 29.05.2018г., въпреки призива на полицаите да спре, той се е опитал да избяга и да осуети задържането. Според прокуратурата, заради 4-месечното издирване и предвидените тежки наказания за престъплението, е налице реална опасност обвиняемият да се укрие и така да осуети провеждането на наказателното производство спрямо него.

Престъплението, в което е обвинен е тежко по смисъла на закона и наказанието е същото като за довършеното престъпление, като се взема предвид степента на осъществяване на намерението и причините, поради които престъплението е останало недовършено. Наказателният кодекс предвижда „лишаване от свобода“ за срок от 15 до 20г., доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна. В залата 36-годишният мъж заяви, че не се е укривал, а е пребивавал на постоянния си адрес, дори е бил спиран с автомобила си за проверка от органите на полицията и поиска по-лека мярка за неотклонение. Като разгледа събраните до момента материали от досъдебното производство, съдът прие, че са налице и двете изискуеми от закона предпоставки – обосновано предположение за авторство на деянието и опасност от укриване или извършване на престъпление, и определи мярка за неотклонение „задържане под стража.

Източник: novavarna

Автор: vivian

Сподели тази статия:


Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 × 3 =