Джак Ма, собственикът на Алибаба, се подготвя да се оттегли през септември 2019 г

Най-богатият човек в Китай и основателят на търговията на дребно на Alibaba ще напусне точно една година на 10 септември 2019 г., като главният изпълнителен директор Даниел Джанг поема председателството, съобщиха от компанията.
“С одобрението на нашия борд на директорите, една година от днес на 10 септември 2019 г., която също се пада на 20-годишнината на Alibaba, главният изпълнителен директор на групата Даниел Джан ще ме наследи като председател на борда на Alibaba Group”, казва Ма в писмо от понеделник.

Милиардерът ще остане изпълнителен председател на компанията през следващите 12 месеца, за да настани наставника си на своя наследник и да осигури “плавен и успешен преход”. След това 54-годишният предприемач планира да остане в борда на директорите.
Бизнесменът описва този ход като стъпка към “следващото ниво на корпоративно управление” и преход от компания, която изцяло разчита на отделни лица, към “изградена върху системи за организационно съвършенство и култура на развитие на таланти”.

“Алибаба никога не е била за Джак Ма, но Джак Ма винаги ще принадлежи на Алибаба”, казва Ма в писмото си.
В съобщението, което съвпада с 54-ия си рожден ден, китайският бизнес магнат отбеляза, че 46-годишният му наследник Джанг е бил в компанията 11 години и е демонстрирал “великолепен талант, бизнес прозрение и решително лидерство”.

Що се отнася до самия най-богат китайски човек, той все още има “много мечти, които да преследва”, които биха могли дори да накарат бившия учител да “се завърне в образованието”, което той нарече “благословия”.
“Светът е голям и аз съм още млад, така че искам да опитам нови неща – защото какво, ако могат да се реализират нови мечти ?!”

Автор: vivian

Сподели тази статия:


Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

15 + 6 =