Ефектите на пълната луна върху тялото

Луната засяга ли човек? Някои са скептични за това, други подчиняват живота си на лунния календар. Кой е прав? Помните училищните уроци по география, които учеха, че приливите в моретата и океаните са пряко зависими от фазата на луната.

Човешкото тяло, както знаем, е 80% вода, което означава, че искаме или не, фазите на Луната оказват някакво влияние върху нас. То е най-силно, когато спътникът на Земята е в пълна лунна фаза. Хората отдавна забелязали, че в този период има приливи на повишена емоция, радост и отчаяние, които водят до неочаквани действия, и безпощадната статистика показва, че най-висок процент на самоубийства има в този момент, както и влошаване на различни хронични заболявания, най-вече психически.

Нищо чудно, че човешкото въображение приписва повишена активност в момент, когато има пълнолуние, както и на всякакво зло:  вампири, върколаци и вещици.

ЛУННА МАТЕМАТИКА 

Лунният месец се състои от четири фази: нова луна, пълна луна , растяща и къса луна. Първият лунен ден бележи началото на новата луна. На 7-8 лунния ден, първата четвърт на лунния месец пада, пълната луна от 14-и до 17-ия лунен ден. Третото тримесечие е 22 и 23 лунни дни. Четвъртото тримесечие е края на лунния месец. Ако решите да анализирате състоянието си от гледна точка на лунните фази, по-добре да имате лунен календар, в който всички дни са ясно маркирани.

ЗАЩО ДА ЧАКАТЕ ПЪЛНОЛУНИЕ?

Малко вероятно е, в нощта с пълна луна,  да ви посети вампир. Не го чакайте. Освен това, не на всеки е “дадено” да усеща влиянието на небесното тяло по принцип, а тези, които имат такова щастие, го усещат по различни начини. Но има нещо обичайно. На първо място, нервната система “страда”, особено при хора с лабилна психика. Много от тях има забавяне или промяна на рефлексите,  наблюдава се рязко нарастване на двете положителни и отрицателни емоции: фатална мъка, отчаяна радост, необясними фобии. Дори и най-здравите хора се оплакват от безсъние в тези дни.

По време на лунното затъмнение – 2018, се появи почти 100% изравняване на центъра на луната и центъра на сянката на Земята. По време на затъмнението, Луната, Земята и Слънцето са били на една и съща линия, докато планетата се установяваше между Слънцето и Луната, и е защитила естествения си спътник от слънчевата светлина. Но не само умствените процеси и емоционалното състояние могат да бъдат повлияни от Луната.

Многобройни опити (известни от времето на Хипократ) твърдят, че пълната луна драстично намалява скоростта на метаболизма в тялото , има отрицателен ефект върху състоянието на кръвта, поради ускоряването на биохимични процеси. Заключението е просто: в тези дни трябва да сме внимателни.Първо, появява се по-често кървене, което е трудно да се спре, и второ, процесът на зарастване ще  продължи по-дълго време. Но очистването на тялото в тези дни ще бъде най-ефективно.

Трудно е да се понесе пълнолунието от хора с болно сърце и пациенти с хипертония: стабилната работа на сърцето е нарушена и количеството течност в тъканите се увеличава. Рискът от стомашно-чревни и отравящи заболявания също се увеличава, което се обяснява с активирането на жизнената активност на различни вируси и микроби. В допълнение, експертите казват, че лекарствата по това време са по-малко ефективни, рискът от странични ефекти се увеличава.

>> Подарете си здраве с натуралните хранителни добавки на Bulgaricus <<<

ЛУНА-ЛУНА, ЛЮБОВ … 

Има и друга интересна функция на пълнолунието : по това време  зрялата яйцеклетка ускорено преминава през маточните тръби, а именно, в онези дни, когато има пълнолуние, възможността за зачеване се увеличава многократно. Това състояние на тялото се поддържа от привличане към противоположния пол, така че се пазете от нежелана бременност и използвайте тези дни, ако се стремите да заченете. Прочетете също:

 МОГА ЛИ ДА СЕ ЗАЩИТАВАМ ОТ ПЪЛНОЛУНИЕТО?

Не бъдете фаталист. Всички проблеми, свързани с пълнолунието, завис зависят от вас и вашето поведение през този период. По-добре е да не пиете по това време алкохол: психиката реагира на всичко рязко и защитните механизми на тялото се намаляват. Дори ако сте поканени на важно събитие и не можете без да “пийнете”, ограничете се например с чаша вино.

Запазете психиката си и не я зареждайте допълнително, като гледате филми на ужасите, криминални новини и някои особено чувствителни и емоционални репортажи.Същото може да се каже и за комуникацията с хора, които са неприятни за вас: ако не можете да се откажете напълно, опитайте се да намалите стресиращата комуникация до минимум.

В ПЪЛНОЛУНИЕТО ИМА ЩАСТИЕ 

Пълната луна е часът на художници и творци  Концерти, промоции, презентации и други подобни събития са особено успешни. Ситуацията с 13-тия 15-и лунен ден е интересна . Първият от тях се счита за един от най-неблагоприятните и дори животозастрашаващи, но в същото време е най-добрият ден от месеца, за да разрешим или по някакъв начин да изгладим семейните конфликти. И петнадесетият, за който се твърди, че той е най-противоречивият и измамен, обещава бързо възстановяване за всички онези, които се разболяват в този ден.

Поддържайте ситуацията под контрол и ще можете да се възползвате от състоянието на този месец. Наблюдавано е например, че в теэи дни най-добри са тези случаи, които изискват “специален” подход към хората. Когато трябва да поискате нещо, поискайте нещо, попитайте, поискайте – намерете точния тон и няма да ви бъде отказано.

Автор: vivian

Сподели тази статия:


Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

fourteen − 12 =