Ето как ще изглежда една семейна ваканция след COVID-19

Мнозина се питат как ще изглежда една най-обикновена семейна ваканция след като коронавирус пандемията отмине. COVID-19 oпустоши икономиките по целия свят и наруши нормалния ритъм на живот по начин, който никой от нас не си е представял.

Светът никога няма да бъде същият. Но в един момент индустриите отново ще стартират своята дейност, а хората ще започнат да излизат и да пътуват отново.Терористичното нападение над кулите близнаци в Ню Йорк на 11 септември 2001 година промени всички правила в авиацията.

Здравна криза в момента ще доведе до подобни, ако не и още по-големи промени в начина, по който човечеството е свикнало да пътува и най-вероятно няма да засегне само въздушния транспорт, пише CNBC.Нагласите на туристите също ще се променят.

В краткосрочен план късите пътешествия до по-близки дестинации, най-вече в рамките на собствената държава, ще стават все по-предпочитани.

Проучване на американската туристическа агенция Longwoods International показва, че 82% от потенциалните туристи са променили своите планове за следващите шест месеца.

Според Елизабет Монахан от TripAdvisor.com историята показва, че възстановяването на туризма след подобни кризи обикновено започва на локално ниво.

“Първоначално се активизират пътуванията до дестинации, близки до дома и т. нар. “уикенд ваканции”. Ще мине доста време преди да станем свидетели на по-активно оживление в международния туризъм”, прогнозира тя.

Проучването на Longwoods International показва още, че почти една четвърт от хората, които заявяват, че са променили плановете си за почивка, смятат да се преориентират от самолетните полети към пътуванията с автомобил.

По данни на американската асоциация на авиокомпаниите Airlines for America в момента над 3 000 самолета, или около половината от целия граждански флот на американската авиация, е на земята.

Потокът от пътници през летищните терминали пък отчита спад от 93% на годишна база.

Туристическите агенции в САЩ пък отбелязват друга интересна тенденция. Докато в краткосрочен план се наблюдава слаба активност и нежелание за предприемане на пътешествия при дългосрочни  има сериозно раздвижване.

“В момента имаме повече заявки за коледните и новогодишните празници, отколкото през април 2019 г. Това означава, че хората са оптимисти за края на годината и предпочитат да планират пътуванията си по-отрано”, казва Омер Рабин от електронната платформа Guesty.

Резервациите за Деня на благодарността, Коледа и Нова година нарастват съответно с 38%, 40% и 23% спрямо същия период на миналата година.

Според експертите е много вероятно активният туристически сезон, който обикновено се наблюдава през лятото, да се измести в края на годината, ако ситуацията с разпространението на COVID-19 бъде овладяна.

Автор: vivian

Сподели тази статия:


Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

seventeen + 4 =