Ето какви са щетите за българския туризъм от COVID-19

Бранимир Миланов от Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация, КРИБ коментира в предаването „Здравей, България” по NOVA каква е ситуацията в бранша предвид извънредното положение в страната заради пандемията от COVID-19.

„В сферата на хотелиерството и ресторантьорството има заети около 500 000 работещи.

Нашата индустрия действително е най-тежко засегната от кризата с COVID-19”, заяви той.

Миланов уточни, че в момента на практика хотелите и ресторантите не работят. Хотелите имат право да го правят, но това не се случва, тъй като не съществува туризъм“, каза още той.

„Няма човек, който да не иска да си задържи персонала. Причината е, че и без това в тази индустрия имаме липса на кадри“, категоричен беше Миланов.

Той коментира, че предложението „60 на 40“ е неработещо.

„Това е така, защото тези „40“ не са 40%, а по-скоро 75%, тъй като трябва да се плаща освен част от заплатата и допълнителни осигуровки и т.н. При неработеща индустрия това няма как да стане“, посочи той.

Атанас Димитров от Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация, КРИБ пък сподели: „Не мисля, че има опасност работодателят да получи пари от държавата, но да не ги преведе на работника. Към настоящия момент дейстивията ни са насочени изцяло към подкрепа на нашите служители”.

„Важно е да се отбележи, че ние не желаем само финансова помощ или компенсация.

Ние искаме само в настоящия момент, когато не извършваме стопанска дейност, да не трупаме разходи“, каза още той.

 


Искаш да засилиш имунитета си и да се предпазиш от COVID-19? Това вече е възможнмо благодарение на имуностимулатора разбработен за борба срещу коронавирус – Virimmunity произведен от NatMed Pharma USA

Автор: vivian

Сподели тази статия:


Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

one + 8 =