Facebook премахва 559 страници И 251 акаунта эа “неприемливо поведение”

Facebook премахва 559 страници и 251 профила, които са се занимавали с координираното неправомерно поведение, съобщиха от компанията в прессъобщение в четвъртък.

“Днес премахваме 559 страници и 251 профила, които постоянно нарушават правилата ни срещу спама и координираното неактуално поведение”, се казва в изявлението.

Много от страниците и профилите използват фалшиви профили или няколко профила със същите имена, за да публикуват големи количества съдържание в мрежа от групи и страници, за да насочват трафик към уебсайтовете си.

“Вече започна разследване в Google” – эаяви пециалист по киберсигурността

Други страници и профили бяха просто рекламни ферми, използващи Facebook, за да заблудят хората да мислят, че са форуми за действителни политически дебати.

Facebook эаявява, че “насипно състояние” на неактуалната дейност, наблюдавано на уебсайта на социалните медии, е спам, който обикновено е мотивиран от пари, а не от политика.

Facebook беше под обстрел, за да позволи поставянето на реклами от политическа кампания, за които се твърди, че са свързани с руски субекти по време на изборите през 2016 г. Москва многократно е отхвърля обвиненията за изборна намеса, характеризирайки ги като опити на американските политици и медии да захранват русофобските настроения.

Автор: vivian

Сподели тази статия:


Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

6 + 18 =