Фенилаланин

Фенилаланинът е прекурсор на тирозин, комбинирани водят до образуването на адреналин. На свой ред, адреналинът се превръща в мозъчния химикал използван за производството на норадреналин, отговорен за насърчаване на активна умствена дейност и паметта, а също и за издигането на настроението и за потискане на апетита.

fenil
В действителност, фенилаланинът е незаменима аминокиселина, също действа като градивен елемент за протеини, което показва, че, въпреки че тялото ви се нуждае от тази аминокиселина за здравето, не е в състояние да го произвежда сам по себе си.
Според редица изследвания, тази аминокиселина може да помогне за лечение на хронична болка, засилване на ефекта от UVA облъчване за хора с витилиго, и дори болестта на Паркинсон, може да подобри увреждания в ходенето, говорни затруднения и депресия, причинени от болестта на Паркинсон. Накрая, фенилаланин, се счита за полезен за лечение на депресия, тъй като тази аминокиселина стимулира производството на мозъчни химикали като допамин и норепинефрин.

Автор: izdrave

Сподели тази статия:
468 ad


Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

twelve + eleven =