ГДБОП и нидерландската полиция с акция срещу киберпрестъпници

С реализирането на операцията успешно е прекратено тригодишно разследване

Служители на отдел “Киберпрестъпност” – ГДБОП и нидерландската полиция са провели съвместна операция срещу лица, използвали анонимни хостинг услуги, за да прикрият престъпна дейност, съобщиха от МВР.

Престъпленията били свързани с разпространение на материали, представляващи сексуална експлоатация на деца, предоставяне на интернет ресурс за извършване на други видове киберпрестъпления и пране на пари.

В резултат на съвместните действия на българските и холандските полицейски власти е свален уебсайтът на доставчика на услугите. Преди това било направено копие на цялата база данни за клиентите на двете компании.

Установени са конкретни IP адреси, както и финансови записи. По предварителни данни по-голяма част от потребителите, които качвали материали, представляващи сексуална експлоатация на деца, са извън пределите на Нидерландия и България.

Собственикът на двете компании е арестуван в Тайланд, а техническият администратор на сайта – на територията на България. Установено е, че администраторът е пребивавал в страната ни повече от месец с кемпер с молдовска регистрация и е извършвал престъпна дейност. Той е задържан на връх Ком. Наложена му е постоянна мярка за задържане, с цел екстрадиция за Кралство Нидерландия.

Увеличете размера на мъжкото си достойнство с Капсулите Penis XXL, които гарантирано водят до увеличаване на размерите на пениса, като освен това, осигуряват по-продължителна ерекции, като по този начин мъжете ще могат да се насладят на удоволствието от интимната си връзка.

Анонимизиращите хостинг услуги, познати още като “Bulletproof hosting services“, и лицата, които ги предлагат, играят важна роля при извършването на киберпрестъпленията. Този вид услуги предоставят сървъри за престъпно ползване с цел възпрепятстване на правоприлагащите органи. В хода на разследването е установено, че двамата задържани са били наясно относно съдържанието, което е хоствано, и въпреки това не са предприели действия за спиране на разпространението.

С реализирането на операцията успешно е прекратено тригодишно разследване, иззети са сървъри, свързани с две чуждестранни търговски дружества, предоставяли хостинг услуги и такива за споделяне на данни.

Автор: Jaklin

Сподели тази статия:


Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 × three =