Главоболие при настинка: симптоми, лечение

Назалните синуси са кухини, пълни с въздух. Те се намират:

Какво е синусното главоболие, какви са симптомите на това заболяване и как да го лекувате?

  • в челото
  • в скулите
  • в носа

Когато се възпалят (обикновено това се дължи на алергични заболявания на носа или инфекция), след това носът набъбва и отделя повече слуз. Повишеното налягане в носните синуси причинява болка, подобна на главоболие.

Симптоми на синусно главоболие

Постоянно се усеща дълбока болка в областта на скулите, челото или над носа. По правило болката се увеличава при обръщане на главата или наклон. В същото време може да имате други симптоми на синузит, включително:

  • хрема
  • шум в ушите
  • треска
  • оток на лицето.

Често мигрена и главоболие от напрежение, се бърка със синусно главоболие. Лечението зависи от вида на главоболието, което имате. Важно е да разберете дали вашите симптоми са свързани със състоянието на носните синуси в момента. Ако синусите са напълно запушени в случай на инфекция, и поради това имате главоболие, много е вероятно в този момент да имате и висока температура.

Обикновено лекарят преслушва пациента, изслушва оплакванията и симптомите на заболяването. В някои случаи се налага компютърна томография (СТ) или магнитен резонанс (MRI).

Лечение

Обикновено целта на лечението е да облекчи симптомите на синусното главоболие и спиране на инфекцията в тялото, ако има такава. Може да приемате антибиотици за ОРО инфекции, както и антихистамини или антидиметици. Може също така, да приемате деконгестанти под формата на назални спрейове. Имайте предвид, че такива спрейове могат да се използват не повече от 3 дни. Ако продължите да ги впръсквате в носа, симптомите ще се влошат.

Лекарите позволяват приемането на аналгетици при синусно главоболие. Ако те не помогнат, лекарят може да предпише кортикостероиди за намаляване на възпалението на синусите. Ако причината за обостряне на синузита е алергична реакция, трябва да вземете под внимание този фактор по време на лечението..

Също така се опитайте да пиете повече течности, включете въздушен овлажнител или използвайте разтвори за измиване на носа.

Ако твърде често приемате лекарства против оток и лекарства против болка, може често да ви боли глава. Ако дълго време пиете таблетки за главоболие, трябва да информирате лекаря си за това. Противогъбичните средства повишават кръвното налягане.

В редки случаи, специалистите препоръчват синусотомия (операция за отваряне на синусите), за да се отстранят полипи в носа например, или да се отворят стеснени синуси, в които има оток

Алергии и синусно главоболие

Може би сте чували, че причина за синусно гавоболие може да е алергия. Алергиите могат да причинят назална конгестия, а от там и главоболие. Лечението на алергията отпушва  синусите, но не премахва главоболието. Обикновено е необходимо тези две заболявания да се третират отделно. Поради това е по-добре да потърсите специалист, който да предложи адекватно лечение.

Има много видове главоболия. В допълнение към синусното главоболие, често главоболието е симптом на заболявания на параналните синуси (фронтален синус, синузит, етмоидит). Много пациенти добре познават имигрена цефалолагия (главоболие при напрежение). Понякога е необходима помощта на няколко експерти, за да разберете точната причина за главоболието.

 >>>Уголеми пениса си по безопасен и ефикасен начин ТУК!!!<<<

Автор: vivian

Сподели тази статия:


Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

18 − four =