Издигнаха пожарникар с водни струи на 4 метра височина

С водни струи с налягане от 10 атмосфери пожарникар от Кърджали бе издигнат на 4 метра височина, стъпил на платформа, привързана с шест шланга. От тази височина пожарникарят развя и българския трибагреник.

Това стана в центъра на града по време на демонстрации в рамките на Седмицата на пожарната безопасност. По думите на огнеборците, подобна демонстрация се прави за първи път в България. Днес пожарникарите от Кърджали демонстрираха пред събралата се многолюдна публика още свои умения – техники на гасене на пожар, правила при боравене с газов котлон. 

Най-малките жители на Кърджали имаха възможност да се качат на пожарен автомобил, както и на пожарна стълба, завършваща с платформа. Помагаха им членове на клубовете „Млад огнеборец” към кърджалийски училища.

Сред зрителите бяха областният управител на Кърджали Никола Чанев, директорът на Областната дирекция на МВР старши комисар Венцислав Момчилов, директорът на РС ПБЗН комисар Сергей Заимов, директорът на Центъра за спешна медицинска помощ в Кърджали, жители на града.

Автор: vivian

Сподели тази статия:


Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

eleven − 5 =