Излекуваните от коронавирус у нас са 54

Броят на заразените с коронавирус в България е 624 души, излекуваните са 54. За 24 часа 13 са новите случаи, от тях петима души са в болница. 230 пациента, при които е доказан COVID-19, са хоспитализирани и са под лекарско наблюдение.

От тях 33-ма са настанени в интензивни отделения. Това съобщи директорът на Националния кризисен щаб за борба с COVID-19 генерал Венцислав Мутафчийски.

В София са 8 от случаите.

В Кюстендил – един, в Пазарджик – един, Велико Търново – един и Русе – двама. 33 души са заразените сред медицинския персонал, което е 5,3% от случаите.

Излекуваните са 54, към момента – шест нови. От „Пирогов“ – един, Варна – един Шумен – един, Добрич – един и Кърджали един. Общо 35 мъже и 19 жени. Средната възраст е 47 години.

Средна възраст на починалите е 65 години. Изяснява се ситуацията при един болен, който е приет в Александровска болница в тежко състояние и след няколко часа е починал.

Почти 70 хиляди души са поставени под карантина у нас заради пандемията от коронавирус. Точният брой на карантинираните е 69 780 души.


Искаш да засилиш имунитета си и да се предпазиш от COVID-19? Това вече е възможнмо благодарение на имуностимулатора разбработен за борба срещу коронавирус – Virimmunity произведен от NatMed Pharma USA

Автор: vivian

Сподели тази статия:


Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

eighteen − sixteen =