Как да изберем и използваме хладилна чанта

Не знаете как да изберете хладилна чанта? Предлагаме ръководство за ключовите фактори, които трябва да се имат предвид при закупуването на такъв вид чанта.

Видове чанти-хладилници

Има три основни вида хладилни чанти: стандартни, меки и твърди. Има няколко подвида, в това число за еднократна употреба (експандиран полистирен), които могат да се използват за съхранение на храни и напитки само за една екскурзия или почивка. Те не са много практични. Освен това, хладилните чанти за еднократна употреба не са екологично съобразни, а в много страни дори са забранени за използване в националните паркове.

Стандартните хладилни чанти са тези, които използваме за пикник и семейни разходки. Те имат добра изолация и малък печат около капака. Плюс това, такива чанти са на ниска цена и може да ги намерите във всеки супермаркет и магазин.

Меките хладилни чанти са за хора, които се нуждавт от малко място за храни и напитки. Те предлагат добра изолация.

Тежките хладилни чанти, изработени от твърди материали, придобиха широка популярност през ппследните десет години. Дебелата изолация, плътно затвореният капак и уплътнението ги правят идеални за дълги разходки и сурови природни условия. Но те са по-тежки и по-скъпи от другите видове хладилни чанти.

Как да използвате хладилна чанта?

Ако ходите на пикник само няколко пъти в годината, няма причина да купувате скъпа хладилна чанта.

Обратно, меките малки чанти едва ли ще ви бъдат полезни по време на дълги пътувания с кола. Освен това, в дивата природа, на поход, покритието им лесно може да се разкъса и чантата ще стане неизползваема. Сериозните туристи могат да похарчат малко повече пари за по-твърда хладилна чанта, която ще издържи на всякакви условия и ще им служи дълги години.

Характеристики на хладилните чанти

Има няколко специфични характеристики, които са от значение, в допълнение към цената, мобилността и колко време храната ви остава студена.

Стандартната хладилна чанта е кутия от пяна и пластмаса с шарнирен капак. Това е основата. Дизайнерите добавят капачки за затваряне, подобрени уплътненив, дренажи, щепсели, по-дебела изолация и по-трайна пластмаса, за да се разширят възможностите и да се подобри качеството на хладилната чанта.

Предлагат се с меки торбички,които обикновено се предлагат със специална кутия, а самата чанта се характеризира с гъвкава изолация, водоустойчиви ципове и допълнително уплътнение.

Ако често излизате сред природата и тя е неразделна част от почивката ви, по-добре е да си вземете твърда хладилна чанта, тъй като нейната особеност е не само възможността за дългосрочно съхранение на храна, но и защита от дивата природа. В допълнение, тя може да се използва и като столче или масичка.

Какъв размер хладилна чанта да изберем?

Последният важен критерий за избор на хладилна чанта е размерът. Ако не сте собственик на лодка или ловец, няма да ви е необходима голяма чанта. Повечето хора търсят хладилни чанти, които могат да вземат със себе си на пикник със семейството или на кратко пътуване с приятели. Всичко от което се нуждаете е кошница с вечеря и хладилна чанта с няколко напитки и продукти за закуска.

Това означава, че ще имате нужда от 20-50 литрова хладилна чанта. Рибарите може да се нуждаят от малко по-голяма.

Най-добрият начин да определите размера, който ви е необходим, е да планирате менюто за едно от пътуванията си, да купите храна и напитки, след което внимателно да подредите всичко в кутията. Съотношението лед – храна трябва да бъде 2:1 за пътувания повече от два дни, така че можете да прецените капацитета на чантата.

На пазара се предлагат десетки марки и стотици модели хладилни чанти. Препоръчваме ви да се насочите към популярни марки, които имат обратна връзка с клиента. Приятен отдих!

Автор: vivian

Сподели тази статия:


Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

fifteen + thirteen =