Как да оцелеем в офиса през лятото

Как да оцелеем през лятото в офиса? Ще ви предложим няколко идеи.

Костюм за работа през лятото

Някои големи корпорации през лятото смекчават строгия дрескод и позволяват на служителите си да носят шорти, сандали и обувки за тенис. На повечето места обаче, изискванията са все така строги и през лятото, а на жените  е забранено да носят рокли без ръкави и отворени обувки. В различните отрасли правилата за външния вид могат да варират и да се определят от ежедневния ви график, но където и да работите, има няколко начина да останете професионалисти, без да се изпотявате.

Нека ръководството на вашата компания да остане вашият водач. Следвайте официалния дрескод. В някои компании това е възможно, но в адвокатска кантора, например, е малко вероятно да се измъкнете от официалното бизнес облекло. В края на краищата, едва ли някой иска адвокатът му да се появи в съда, облечен в риза с тропически щампи и бермуди.

Многослойност на дрехите – това е основната тайна за оцеляването в офиса в жегата.

Дамите могат да носят рокля или блуза без ръкави, но да облекат отгоре лека жилетка, ако имат важна бизнес-среща. Мъжете трябва да избират дишаща памучна риза от лек плат. Ако се потите силно, памучната риза ще ви помогне да се справите с температурата, да абсорбирате влагата и да предпазите дрехите от петна. Така ще се чувствате комфортно както извън офиса, така и на всякакви екстремни климатици вътре, като същевременно ще запазите деловия си вид.

По-добре избягвайте сандалите и чехлите, които обувате на барбекю в задния двор. Изберете тънки чорапи, за да запазите краката си хладни и сухи през лятото. Отворените обувки са отличен избор за жените през лятото, ако работното място го позволява. Просто гледайте пръстите и петите да не се виждат.

Въпреки че лятото предлага известна гъвкавост в облеклото, избягвайте дрехи, които показват твърде много от тялото ви. Това важи за тениски, прозрачни дантелени рокли и дълбоки деколтета.

Преди да влезете в офиса, свалете слънчевите очила, в противен случай ще изглеждате така, сякаш едва ще дочакате края на работния ден. Избягвайте да ги използвате като аксесоар за косата.

Ако по някаква причина все пак сте задължени да носите костюм, свалете сакото и вратовръзката си, ако нямате срещи. Придържайте се към естествени материи в светли тонове. Ако се притеснявате за потни бедра, можете да си закупите специални шорти и само се уверете, че те не са видими под роклята.

Запасете се с лед

Ако имате фризер, заредете го с лед – в гореща стая, теглото му струва колкото злато. Ако в офиса ви няма фризер или хладилник, вземете си от вкъщи малка хладилна чанта с лед.

Създайте въздушен поток

Един прозорец никога не е достатъчен. Уверете се, че сте отворили всички прозорци, а може би дори и врати. Ако имате щори, затворете ги, когато директната слънчева светлина влезе в офиса. Климатиците е по-добре да се избягват или да се включат за много кратко.

Има спор за това, дали трябва да се отварят прозорците, когато е непоносимо горещо, или по-добре да се затворят, за да се запази ниска температурата в помещението. Правилното решение може да бъде взето  като следим термометъра.

Изключете излишните осветителни тела

Ако нямате нужда от нея, изключете светлината. Плюсът на слънчевото лятно време е, че осигурява перфектна дневна светлина. Доказано е, че флуоресцентните лампи намаляват производителността, така че не изпускайте рядката възможност “с един куршум – два заека”.

И още един съвет: уверете се, че сте деактивирали електронните устройства, които не се използват. Електрическите елементи генерират много топлина, което може да се добави към общата тепература в офиса. Изключвайки ненужните устройства, ще помогнете на себе си и на околната среда.

Забравете за сладко и лютиво

Лятото не е време за сладкиши и бисквити. Замразете си грозде, пъпеш и манго. Любителите на кафе се съветват да преминат на студени напитки.

И не забравяйте, че храносмилането изисква много енергия, а където има енергия, има топлина. Изненадващо, най-добрият начин да се охладите, това е храната! Капсацинът, който се съдържа в чилито, стимулура производството на пот, което е естествен начин за охлаждане на тялото. Просто се уверете, че носите правилните дрехи, за да избегнете грозните потни петна.

От само себе си се разбира, че е важно да бъдете хидратирани и да продължите да попълвате водните запаси в тялото през целия ден.

Съвети за ръководителите на компании

Ако сте ръководител на компания, който се интересува от комфорта на своите служители, тогава тези съвети са за вас. Като ги следвате, можете не само да осигурите приятни условия на труд, но и да мотивирате служителите си да работят, когато всички релаксират по плажовете.

Автор: vivian

Сподели тази статия:


Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

one + 9 =