Как да се лекуваме от раздразнено гърло?

гърло1. рецепта – от жителка на гр, Перник

Набират се млади борови връхчета, накисват  се в студена вода и преготвят се за  една нощ, Варят се в същата вода докато омекнат. Прецеждат се .  На всеки кгъгъл час към отварата се прибавя 1 кг захар и се вари обикновен сироп. Накрая се добавя в буркани .Затваря се плътно и така цяла година ще може при нужда да се пие по 1 с,л, 3 п -ти дневно след хранене.

2. рецепта от жител на село Струйно, Шуменско – Смесват се 200 мл ракия, 5 с,л. мед , 1 жълтък от кокоше яйце. Смесените ракия и мед се свалят от огъня да изстинат, се добавя разбитият жьлтък. Това се сипва в шише, затваря се добре и се взема 3 пъти на ден.

3. рецепта: 2 с.л. краве масло, 2 жълтъка от пресни яйца,

1 ч.л. пшенично брашно, 2 ч.л. мед. Съставките се разбърк­ват добре. Взема се по 1 ч.л. на прием. Приготвеното коли­чество е за един ден. Средството ще е по-ефикасно, ако към сместа се добави 1 ч.л. смлян корен от сладник.

4. рецепта: Сваряват се, без да се белят, 4-5 големи картофа. Върху гръдния кош се слагат няколко листа хар­тия, а върху тях – разрязаните на половинки картофи. Бол­ният се увива с одеяло и престоява докато картофите се охладят. Процедурата се прави вечер.

5. рецепта – от град Гълъбово

Настъргва се черна ряпа, поръсва се с оцет и се поста­вя като компрес на челото.

6. рецепта: 2 ч.л. нарязани сушени смокини се сваря­ват в 1 ч.ч. прясно мляко. Млякото се прецежда и се изпива на два пъти през деня. С него може да се прави и гаргара на гърлото.

7. рецепта: В 2 л вино се слагат 250 г мед и 300 г настърган лук. Сместа кисне 10 дни на хладно и тъмно мя­сто. след което се прецежда. Пие се по 1 с.л. 3 пъти на ден преди хранене.

Тази реиепта усилва имунната система и пази организ­ма от инфекции.

Автор: izdrave

Сподели тази статия:
468 ad


Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

11 + five =