Как да се подмладим и да забавим стареенето

Един от най-големите кошмари на всеки е остаряването. То обаче е напълно естествен процес, който няма как да бъде избегнат. Но процесът може да бъде забавен. Ето как да се подмладим и да забавим стареенето.
1. Пийте вода

Препоръчителната дневна доза вода се равнява на 8 чаши, така че се старайте да пиете поне по толкова всеки ден. Пиенето на по-малко количество вода може да доведе до умора, главоболие и слаба памет.
2. Стойте далеч от стреса

Няма какво да се лъжем – стресът е в основата на много заболявания. Известните са безброй вреди от стрес. Знаем, че водите напрегнат живот и въпреки това ви съветваме да се опитате да контролирате стреса, ако искате да бъдете здрави и млади.
3. Тренирайте

Не, нямаме предвид да правите тежки силови упражнения. Достатъчно е просто да се движите. Наблягайте на ходене, изкачване на стълби, йога, каланетика, пилатес. По този начин ще поддържате тялото си във форма. А за да тренирате ума си, можете да играете шах или да извършвате други мисловни дейности. Те са добро средство против стареене.
4. Грижете се за зъбите си

Развалените зъби карат човек да изглежда много по-възрастен. Затова се постарайте да поддържате добра орална хигиена. За здрави зъби се хранете правилно и посещавайте зъболекар на всеки 6 месеца.
5. Намалете количеството на храната и увеличете качеството

Старайте се да избягване вредните храни и се насочете към по-здравословните. Старайте се да приемате храна, която ще ви даде необходимите хранителни вещества като съответно намалите нейното количество. Това е сигурен начин за забавяне на стареенето.
6. Кажете край на лошите навици

Пушене, злоупотреба с алкохол, недохранване или преяждане – все вредни навици, на които трябва да кажете Чао, ако целите забавяне на стареенето и подмладяване.
7. Включете към менюто си вино

Вероятно сте чували, че виното има много полезни свойства. Е, освен че ще се грижи за здравето ви, то ще ви помогне да се преборите със стреса.
8. Набавяйте си достатъчно витамин D

Прекарвайте колкото се може повече време навън. Витамин D e много полезен за здрави кости. Най-лесният начин за набавянето му е от слънцето. Разбира се, има и други източници на витамин D.
9. Не прекалявайте със захарта и въглехидратите

Честото консумиране на захарта и въглехидратите води до лош сън, промени в настроението, преждевременно стареене и диабет. Затова е много важно да контролиране приема им. Така ще работите за забавяне на стареенето.
10. Ходете на профилактични прегледи
Профилактичните прегледи ще ви помогнат да хванете още в зародиш заболяванията, което ще ви позволи да се справите по-лесно с тях.
11. Яжте манатарки

Манатарките ще ви помогнат да се справите с редица мозъчни заболявания (деменция, Алцхаймер) и ще помогнат за забавяне на стареенето на мозъка.
12. Набавяйте си достатъчно витамин В-комплекс

Витамините от тази група имат много важна роля в клетъчния метаболизъм, но обикновено хората забравят за тях.

Автор: vivian

Сподели тази статия:


Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

12 + one =