Какво е розацея и как да я третираме естествено?

Розацеята е възпалително състояние на кожата, което води до зачервяване на лицето, като се проявява по бузите, брадичката и челото. Симптомите включват удебеляване на кожата, зачервяване и пъпки. Розацеята се смята за съдово заболяване, свързано с повишен кръвен поток и с течение на времето може да се появят видими кръвоносни съдове и сухи, червени очи. За състоянието трябва да се вземат спешни мерки, защото в противен случай то може да се влоши с времето, ако не се лекува.

Розацеята може да се прояви при всеки. Доста разпространена е при жени на средна възраст, които имат светла кожа. Има някои начини, с които може да се подобряват значително симптомите на розацеята.

Един от тях е използването на зелен чай. Той притежава противовъзпалителни свойства, които могат да намалят зачервяването и възпалението на кожата. Колкото по-често се налага зелен чай върху кожата, толкова по-добри ще бъдат резултатите.

Алое вера е друго надеждно растение, което защитава кожата от проблеми. Гелът му може да се нанесе върху засегнатите места, за да подобри зачервяванията. Необходимо е след това кожата да се измие със студена вода.

Много полезен за подобни кожни състояния е и медът от манука. Той е ефективно средство за зачервявания на кожата, тъй като я овлажнява в дълбочина и подобрява състоянието на пъпките. Редица изследвания установяват, че медът от манука е естествено средство за подобряване симптомите на розацея, тъй като той притежава антибактериални и противовъзпалителни свойства.

Етеричните масла като лавандула, жасмин, чаено дърво, мащерка имат противовъзпалителни и лечебни свойства, които могат да подобрят розацеята. За целта се препоръчва нанасяне на няколко капки от масло върху засегнатата област преди лягане. Чаеното дърво е особено полезно, ако има наличие на сърбеж.

Не на последно място по важност е и кокосовото масло, което има противовъзпалителни свойства, които възстановяват успешно кожната бариера. То съдържа и лауринова кисалина, която успокоява раздразнената кожа. Благодарение на антиоксидантите в него, кокосовото масло е добър избор за подобряване на розацеята. Прилагането му през нощта позволява максимално усвояване от кожата.

Автор: vivian

Сподели тази статия:


Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

five × three =