Какво може да причини липсата на секс

Знаете ли, че сексът се отразява не само върху отношението ви с партньора, но и върху здравословното ви състояние.

Служебни ангажименти, пътувания, деца, умора, липса на време и настроение са само част от причините, които двойките изтъкват като водещи, за да не се отдават на взаимни ласки.

Тялото реагира по свой начин на отсъствието на секса. Ето седем неприятни неща, които могат да ни се случат, ако в спалнята ни е прекалено тихо.

Липсата на секс съкращава живота

Липсата на секс може да съкрати живота с до 4 години, убедени са експертите. Това е вид тренировка не само за мускулите, но и за мозъка. Той произвежда вещества, които няма как да бъдат набавени на организма по друг начин. Изследвания сочат, че хората, които са спрели да правят секс, започват да забравят повече и губят тонуса си.

Боледува се по-често

Експертите смятат, че една от неприятните последици е по-честото боледуване. Според редица изследвания имунната система отслабва, ако тялото не получава секс.

Сексът е и вид превенция срещу рака на гърдата, смятат лекари. Странно, но факт – гърдите на жените стават по-малки, меки и безчувствени, ако загърбят плътските удоволствия.

Риск за мъжкото здравето

При мъжете се увеличава рискът от рак на простатата, ако не правят секс твърде дълго време. Освен това може да настъпят нарушения при ерекцията, водещи до преждевременна еякулация.

Само за жени!

Вагиналните стени при жената отслабват, ако не прави секс. Това е вид тренировка за влагалището на жената.

 

>>>  Търсете в аптеките или онлайн на https://www.erekcia.bg/ <<<

Липсата на секс увеличава стреса

Липсата на секс води до по-високо ниво на стрес. Човек става по-раздразнителен и трудно се справя със стресови ситуации.

Това се отразява и на здравия сън. Страда и самочувствието ви.


Лишаването от интимни контакти с партньора, води до отчуждаване

Ако не правите секс, започва да изчезва и желанието ви за него. Освен това се отчуждавате от своята половинка. Последното пък може да има още десетки негативни последици като скандали и изневери.

Автор: vivian

Сподели тази статия:


Trackbacks/Pingbacks

  1. Какво може да причини липсата на секс - PIKANTNO.BG - […] Служебни ангажименти, пътувания, деца, умора, липса на време и настроение са само част от причините, които двойките изтъкват като…

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

eight + 16 =