Календар на магнитните бури есен-эима 2018 Г. – качена

Прогнозите за времето понякога показват загадъчни магнитни бури – термин, който изглежда доста обезсърчаващ. Някои хора, особено тези, които страдат от хипертония, може да почувстват, че се случва нещо странно, дори и никой да не им е казал, защото в такива периоди те не се чувстват много добре. Какви са тези бури? И как те засягат нашето здраве?

Какви са магнитните бури?

Експлозиите в слънчевата атмосфера водят до временно разрушаване на земната магнитосфера. Взаимодействието на магнитното поле на Земята и слънчевите ветрове засяга електрическите мрежи, сателитите и други обекти, използващи електроенергия, което дори може да доведе до прекъсване на електрозахранването. Звучи ви страшно? В действителност, не съвсем: слънчевите изблици се появяват често, но магнитните бури, причинени от тях, обикновено не са толкова силни, затова големи бури се случват изключително рядко. Има обаче хора, които реагират на такива космически събития, без дори да знаят за тях. Как магнитните бури окаэват влияние върху эдравето?

Това е труден въпрос, защото съществуващите доказателства не са достатъчни, за да потвърдят теорията, че такива бури засягат нашето здраве. Например, НАСА твърди, че по отношение на здравето, магнитните бури са напълно безвредни, защото никога не преминават през земната атмосфера. Това обаче е вярно само за радиацията, но колебанията на магнитните полета очевидно все пак засягат хората. В допълнение, опитът на много пациенти с хипертония предполага, че ефектът е реален.

По време на периоди на магнитни бури, има повече инсулти

Според проучване, проведено от международна група учени през 2014 г., в определени дни има връзка между честотата на ударите и геомагнитните условия. Учените са анализирали повече от 11 000 съобщения от болници и са установили, че при геомагнитни бури общият риск от инсулт е нараснал с 19%, а при хора на възраст 65 и повече години рискът е дори по-висок (увеличен с 27%). Макар данните да са ограничени, тъй като фактори, като например сърдечно-съдови заболявания, не са били взети под внимание, резултатите показват, че магнитни бури могат да повлияят на кръвното налягане, циркадните ритми , сърдечна честота, както и някои други опции, които могат да увеличат риска от развитие на инсулт. Освен това има доказателства, че магнитните бури могат да разрушат циркадните ритми и да причинят стрес реакция, която се проявява под формата на тревожност и загуба на сън. Учените още не са направили много изследвания, за да разберат дали колебанията в магнитните полета могат да ни засегнат. Въпреки това, според експерти от Центъра за соларно-наземни изследвания на NJIT, промените в магнитното поле са незначителни и не могат да повлияят на здравето. Независимо от цялата тази противоречива информация, ние препоръчваме на тези, които чувстват влиянието на магнитните бури върху себе си, да обърнат внимание на нашия календар на магнитните бури , тъй като той съдържа информация, кога ще има бури, които достигат до Земята. Уверете се, че в този ден ще имате възможност да си почивате и, ако е необходимо, да приемате лекарства, които помагат да се контролира кръвното налягане.

Календар на магнитните бури эа есен-эима

Октомври: 20, 30 – много леки колебания

Ноември: 11, 15, 18, 25 – колебания със среден интенэитет

Декември: 3, 8, 26, 29 – силни колебания.

Автор: vivian

Сподели тази статия:


Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 × two =