Камен Марков спечели награда за визуални ефекти (ВИДЕО)

Българинът Камен Марков и екипът му бяха номинирани в две категории на престижните награди за визуално изкуство VES Awards и спечелиха голямото отличие в категорията “Изключителни визуални ефекти в областта на рекламата”.

Наградата им донесе работата по коледната реклама с участието на сър Елтън Джон – “Момчето и пианото”. Тя представя музиканта в няколко етапа от живота му с прецизни детайли.

Камен е първият българин, номиниран като главен дизайнер и технически ръководител в категория реклама на наградите VES Awards, смятани за “Оскар”-ите във визуалните изкуства, раздавани от Световната асоциация за визуални ефекти. Сред номинираните тази година са филми като “Отмъстителите: Война без край”, “Феноменалните 2”, “Изгубени в космоса”,”Бохемска рапсодия” и “Първият човек”.

От техническа гледна точка “Момчето и пианото” е голямо предизвикателство,

създадено с необичайни творчески идеи. Използваният от Камен VFX (визуални ефекти) подход е уникален, тъй като рядко се среща в създаването на реклами и обикновено се използва в игрални филми. Чрез специален софтуер и голям набор от фотографски и филмови референции, Камен и екипът му успяват да постигнат желания ефект.

“Това е една от най-сложните реклами които съм правил досега и доколкото мога да преценя от вниманието, което и се отделя в Лондон и САЩ, която някой е правил през 2018. Сър Елтън и Дейвид бяха пълни професионалисти на снимките и беше истинско удоволствие да се работи с тях”, споделя Камен Марков.

Автор: vivian

Сподели тази статия:


Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

8 + 12 =