Канадският премиер е под карантина, над 1000 жертви в Италия

Съпругата на премиера на Канада Трюдо се е заразила с новия коронавирус, съобщиха световните информационни агенции. Софи Трюдо показа положителен тест за коронавирус, заяви говорителят на премиера Камерън Ахмад.

По-рано беше съобщено, че Джъстин Трюдо е решил доброволно да се самоизолира в дома си и да работи от там, след като съпругата му показала симптоми на вирусно заболяване след завръщането си от Великобритания.

Самият Трюдо няма симптоми на заболяването.

Съпругата му прекарва болестта сравнително леко.

Смъртните случаи от COVID-19 в Италия вече са общо1016 по последни данни, предаде Агенция „Фокус”. Във втората най-засегната от епидемията страна в света, след Китай, за едно денонощие са регистрирани нови 189 смъртни случаи.

Общият брой заразени в Италия вече 15 113 души и се покачи с над 2600 в сравнение с последния ден. Най-пострадалият регион остава Ломбардия.

Пет нови случая на COVID-19 в Сърбия, над 100 заразени в Словения

Словения и Сърбия приключиха отчетите за вчерашните дни с увеличение на случаите на коронавирус на териториите на страните си.

Словенското Министерство на здравеопазването потвърди общо 96 случая на коронавирусна инфекция. Броят на заразените почти се е удвоил през последните два дни, което накара словенското правителство да обяви епидемия от COVID-19.

В Министерството на здравеопазването се проведе среща с всички директори на болници и беше взето решение за преместване на заразени пациенти в регионални медицински центрове, за да се намали натиска върху Университетските клинични центрове в Любляна и като цяло в Словения. По данни на Националния институт за обществено здраве, досега общо 3 558 души са били тествани за коронавирус, а 3,4% са с положителни проби.

В Сърбия също са регистрирани пет нови случая на коронавирусна инфекция, като общият им брой вече е 24, сочат последните данни на сръбското Министерство на здравеопазването. Според сръбския министър на здравеопазването Златибор Лончар, от 25 тествани случая, пет са положителни. Според Лончар, всички са в добро състояние, четирима са в домашна изолация, а един пациент ще бъде оставен за по-нататъшно лечение.

Белгия затваря училища, ресторанти и барове

Белгия ще затвори училищата и ще отмени всички културни мероприятия на закрито. Ще бъдат затворени клубове, барове и ресторанти като част от мерките, целящи предотвратяване на разпространението на епидемията от коронавирус, съобщи премиерът Софи Уилмс след заседание на Съвета за национална сигурност. Мирките влизат в сила в 24 ч. днес.

Първи случай на починал в Норвегия; кралят е под домашна карантина

Първи случай на починал от коронавируса беше регистриран в Норвегия, съобщи министър-председателката Ерна Сулберг и добави, че става въпрос за „възрастен човек”, предаде ДПА.

Междувременно крал Харалд Пети и кралица Соня, които миналата седмица бяха на тридневна държавна визита в Йордания, са под домашна карантина в рамките на новите правителствени мерки за ограничаване на разпространението на коронавируса. Кралският дворец съобщи, че домашната карантина на краля и кралицата е започнала от сряда. Никой от тях не проявява никакви симптоми.

По-рано норвежкият министър на здравеопазването Бент Хьойе обяви, че на всеки, който е пътувал извън северните страни на Европа след 27 февруари, е наредено да остане под домашна карантина за 14 дни.

Броят на заразените в Норвегия вчера надхвърли 780 души, съобщи в. „Верденс ганг”. От установените 151 нови случаи, най-много заразени има в Осло и Викен. От снощи, по решение на властите са затворени всички детски градини, начални, средни и висши училища.

Дезинфектанти антибактериални продукти за ръце и повърхности MyShield

Автор: vivian

Сподели тази статия:


Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 × one =